Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
10 tips mannen date
19 december 2018

Meerderheid singles date gewoon door tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben singles wel wat anders aan hun hoofd dan online daten. Dat is in ieder geval de aanname van veel datingsites. Toch lijkt dat niet helemaal waar te zijn. Uit een onderzoek van datingsite e-Matching.nl, waaraan 537 singles deelnamen, blijkt dat bijna de helft van de singles gewoon doorgaat met online daten tijdens de feestdagen.

Weinig nieuwe aanmeldingen
In de aanloop naar kerst tot met Eerste Kerstdag zijn er minder nieuwe inschrijvingen op datingsites. Mensen zijn vaak druk met andere dingen als kerstdiners en familiebezoekjes en hebben eigenlijk geen tijd om ook nog te daten. Maar dat geldt alleen niet voor 48 procent van de leden van e-Matching.nl. In een Ledenpoll op de site legde de redactie leden de stelling ‘Tijdens de feestdagen zet ik online daten even op een laag pitje’ voor. Bijna de helft van de stemmers gaf aan het deels of helemaal oneens te zijn met deze stelling.

“Dat verbaasde me wel enigszins”, vertelt Jasper Jan de Konink, mede-eigenaar van e-Matching.nl (Dating Hoger opgeleiden). “Wij zien dat het aantal nieuwe aanmeldingen wel wat terugloopt in die periode, maar blijkbaar gaan veel van onze bestaande leden gewoon door met online daten, ondanks de over het algemeen drukke feestdagen.”

 

Meer tijd om te daten
Een verklaring voor het feit dat singles gewoon door blijven daten tijdens de feestdagen zou kunnen zijn dat we dan wat meer tijd hebben door alle vrije dagen. De Konink: “Als je pas om 16:00 uur bij je ouders hoeft te zijn voor het kerstdiner heb je van tevoren nog genoeg tijd om je profiel even te updaten of wellicht een paar contactverzoeken te sturen.”

Weer op zoek
Vanaf Tweede Kerstdag begint de drukte met nieuwe aanmeldingen eigenlijk pas voor veel datingsites. “We zien dan vaak weer een toename in aanmeldingen van de site”, gaat De Konink verder. “Singles zien het niet zitten om de feestdagen nogmaals alleen door te brengen, en gaan in het nieuwe jaar flink op zoek naar een leuke partner met wie ze hopelijk de komende feestdagen kunnen vieren.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Zeker als...

Gelukshormonen, zweten en daten

Als je van bewegen houdt en van natuur, dan is het...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl