11 tips eerste date

Meerderheid singles date gewoon door tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben singles wel wat anders aan hun hoofd dan online daten. Dat is in ieder geval de aanname van veel datingsites. Toch lijkt dat niet helemaal waar te zijn. Uit een onderzoek van datingsite e-Matching.nl, waaraan 537 singles deelnamen, blijkt dat bijna de helft van de singles gewoon doorgaat met online daten tijdens de feestdagen.

Weinig nieuwe aanmeldingen
In de aanloop naar kerst tot met Eerste Kerstdag zijn er minder nieuwe inschrijvingen op datingsites. Mensen zijn vaak druk met andere dingen als kerstdiners en familiebezoekjes en hebben eigenlijk geen tijd om ook nog te daten. Maar dat geldt alleen niet voor 48 procent van de leden van e-Matching.nl. In een Ledenpoll op de site legde de redactie leden de stelling ‘Tijdens de feestdagen zet ik online daten even op een laag pitje’ voor. Bijna de helft van de stemmers gaf aan het deels of helemaal oneens te zijn met deze stelling.

“Dat verbaasde me wel enigszins”, vertelt Jasper Jan de Konink, mede-eigenaar van e-Matching.nl (Dating Hoger opgeleiden). “Wij zien dat het aantal nieuwe aanmeldingen wel wat terugloopt in die periode, maar blijkbaar gaan veel van onze bestaande leden gewoon door met online daten, ondanks de over het algemeen drukke feestdagen.”

 

Meer tijd om te daten
Een verklaring voor het feit dat singles gewoon door blijven daten tijdens de feestdagen zou kunnen zijn dat we dan wat meer tijd hebben door alle vrije dagen. De Konink: “Als je pas om 16:00 uur bij je ouders hoeft te zijn voor het kerstdiner heb je van tevoren nog genoeg tijd om je profiel even te updaten of wellicht een paar contactverzoeken te sturen.”

Weer op zoek
Vanaf Tweede Kerstdag begint de drukte met nieuwe aanmeldingen eigenlijk pas voor veel datingsites. “We zien dan vaak weer een toename in aanmeldingen van de site”, gaat De Konink verder. “Singles zien het niet zitten om de feestdagen nogmaals alleen door te brengen, en gaan in het nieuwe jaar flink op zoek naar een leuke partner met wie ze hopelijk de komende feestdagen kunnen vieren.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam