11 tips eerste date

Meerderheid singles date gewoon door tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben singles wel wat anders aan hun hoofd dan online daten. Dat is in ieder geval de aanname van veel datingsites. Toch lijkt dat niet helemaal waar te zijn. Uit een onderzoek van datingsite e-Matching.nl, waaraan 537 singles deelnamen, blijkt dat bijna de helft van de singles gewoon doorgaat met online daten tijdens de feestdagen.

Weinig nieuwe aanmeldingen
In de aanloop naar kerst tot met Eerste Kerstdag zijn er minder nieuwe inschrijvingen op datingsites. Mensen zijn vaak druk met andere dingen als kerstdiners en familiebezoekjes en hebben eigenlijk geen tijd om ook nog te daten. Maar dat geldt alleen niet voor 48 procent van de leden van e-Matching.nl. In een Ledenpoll op de site legde de redactie leden de stelling ‘Tijdens de feestdagen zet ik online daten even op een laag pitje’ voor. Bijna de helft van de stemmers gaf aan het deels of helemaal oneens te zijn met deze stelling.

“Dat verbaasde me wel enigszins”, vertelt Jasper Jan de Konink, mede-eigenaar van e-Matching.nl (Dating Hoger opgeleiden). “Wij zien dat het aantal nieuwe aanmeldingen wel wat terugloopt in die periode, maar blijkbaar gaan veel van onze bestaande leden gewoon door met online daten, ondanks de over het algemeen drukke feestdagen.”

 

Meer tijd om te daten
Een verklaring voor het feit dat singles gewoon door blijven daten tijdens de feestdagen zou kunnen zijn dat we dan wat meer tijd hebben door alle vrije dagen. De Konink: “Als je pas om 16:00 uur bij je ouders hoeft te zijn voor het kerstdiner heb je van tevoren nog genoeg tijd om je profiel even te updaten of wellicht een paar contactverzoeken te sturen.”

Weer op zoek
Vanaf Tweede Kerstdag begint de drukte met nieuwe aanmeldingen eigenlijk pas voor veel datingsites. “We zien dan vaak weer een toename in aanmeldingen van de site”, gaat De Konink verder. “Singles zien het niet zitten om de feestdagen nogmaals alleen door te brengen, en gaan in het nieuwe jaar flink op zoek naar een leuke partner met wie ze hopelijk de komende feestdagen kunnen vieren.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.