verliefd

Meer stellen geven een wij-gaan-niet-trouwen-feestje

Ben je uitgenodigd door vrienden voor een ‘wij gaan niet trouwen feestje’? Niet zo vreemd, want dit fenomeen komt steeds vaker voor. Stellen die niet willen trouwen, hebben vanaf nu ook een reden om een feest te geven. Een ‘wij-gaan-niet-trouwenfeest’ wordt daarmee het nieuwe lentefeest.

Uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er steeds minder twintigers en dertigers elkaar het jawoord geven. Van 1.000 Nederlandse vrouwen tussen 25 en 30 jaar zijn er vorig jaar 37 in het huwelijksbootje gestapt, terwijl dit aantal 20 jaar geleden nog op 83 lag.

Geen huwelijk, wel feest

Koppels die niet willen trouwen hebben blijkbaar wel nog zin in een feest. Weddingplanners moeten dus niet vrezen voor hun job. Zij organiseren voortaan een ‘wij-gaan-niet-trouwenfeest’, dat steeds populairder wordt. Zo’n feest is heel gelijkaardig aan een echt trouwfeest, vaak ook met ceremonie, bruidsjurk en zelfs ringen. Enkel het officiële jawoord ontbreekt.

Niet-trouwfeest

Tom en Maya kozen voor een wij-gaan-niet-trouwenfeest, zo vertelden ze aan RTL Nieuws: “Ik vind trouwfeesten heel leuk, maar ik snap het nut van het huwelijk niet helemaal. Ik vraag vaak aan mensen: waarom ben je getrouwd? Vaak is het antwoord dan: voor het feest. Dat vind ik geen goede reden, want dat kan toch ook zonder het jawoord?”

“Ik zal het proberen”

Het koppel gelooft niet in de belofte van eeuwige trouw, en dus pakten Tom en Maya hun ceremonie iets anders aan. Zij benoemden hun ergernissen en zullen proberen hieraan te werken. “We zeiden bijvoorbeeld tegen elkaar: beloof je het beleg na het ontbijt niet op het aanrecht te laten staan? Of beloof je minder lang chagrijnig te zijn? Waarop de ander dan zei: ik zal het proberen.”

Misschien niet romantisch, maar wel eerlijk!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.