weinig seks

Meer soa’s bij vijftigplussers door ‘Vijftig Tinten Grijs’

Topdokter Charlotte Jones wijst de boeken’Vijftig Tinten Grijs’ aan als de schuldige voor het hogere aantal seksueel overdraagbare aandoeningen bij vijftigplussers. Volgens haar heeft de trilogie er voor gezorgd dat oudere koppels “avontuurlijker in bed” zijn geworden.

Aantal soa’s gestegen

De laatste maanden is het aantal besmettingen van gonorroe, syfilis en chlamydia gestegen en de oorzaak ligt volgens Jones bij de ‘Vijftig Tinten’-trilogie.

Als voorzitster van het Britse verbond van huisartsen, is Jones een autoriteit in de medische wereld. Ze meent dat koppels meer vertrouwen putten uit de boeken, maar vreest dat men daardoor voorbehoedsmiddelen aan de kant schuift.

Belang van veilige seks

“Onveilige seks associëren we vooral met jongeren, maar ook ouderen moeten zich bewust zijn van het belang van veilige seks en het gebruik van condooms in het bijzonder,” aldus Jones. Volgend jaar komt de verfilming van de bestseller uit, maar bij deze is men gewaarschuwd.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.