partneralimentatie

Meer scheidingen in de maand januari

In januari gaan meer stellen uit elkaar dan in andere maanden, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ook in december en maart lopen veel relaties op de klippen. De stress van de kerstdagen en de wens om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen zijn er de oorzaak van dat stellen vooral in januari uit elkaar gaan.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.881 mensen van achttien jaar en ouder, zo meldt de Daily Mail. Eén op de vijf ondervraagden noemt januari de maand waarin de meeste relaties eindigen. Ook december en maart werden veel genoemd. Van degenen die in januari hun relaties verbraken, zegt 62 procent dat de tijd van het jaar van invloed was op het stukgaan van de relatie.

Stress

Naast de stress rond kerst spelen een nieuwe start willen maken in het nieuwe jaar, financiële problemen, somber weer en familieperikelen een grote rol. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat bijna de helft van degenen die hun relatie beëindigden inmiddels alweer een nieuwe partner heeft.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.