Meer ruzie door warm weer

Pas maar op dat je door het warme weer geen ruzie krijgt met je buurvrouw of je vriendje! Uit onderzoek blijkt namelijk dat temperatuurstijgingen de kans op conflicten verhoogt.
 
 

Privé 
Met je buurvrouw zal het zo’n vaart niet lopen, maar uit een Amerikaanse analyse van gegevens van de afgelopen 10.000 jaar blijkt dat temperatuurswijzigingen ervoor kunnen zorgen dat er meer geweld plaatsvindt onder bevolkingsgroepen en zelfs op privévlak.

Afrikaanse landen
Met een stijging van de temperatuur van slechts 0,4 graden gedurende een jaar in een Afrikaans land is het risico op persoonlijke conflicten met 4 procent gestegen. En het risico op groepsconflicten, opstanden en burgeroorlogen stijgt zelfs met 14 procent als de gemiddelde temperatuur verhoogd.

Geweld
Niet alleen in Afrika lopen de gemoederen hoger op door de temperaturen. In India en Australië ontdekten de onderzoekers een toename van huiselijk geweld, in de Verenigde Staten meer moorden en gewelddadige verwondingen en in Nederland een toename van het aantal gewelddadige politieoptredens.

Kanttekening

De onderzoekers plaatsen wel een kanttekening: de temperatuur is uiteraard niet de enige oorzaak voor een toename van  geweld. Maar als de volgende generaties hetzelfde op deze temperatuurstijgingen reageren dan verwachten de wetenschappers dat het aantal conflicten in de wereld zal toenemen.
 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten