bindingsangst verlatingsangst

Meer mensen kloppen aan bij slachtofferhulp

Ruim 63.000 mensen hebben vorig jaar een beroep gedaan op slachtofferhulp, 9 procent meer dan in 2012. Het zijn vooral slachtoffers van geweld, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. 

Praktische en emotionele ondersteuning

Dat meldde Slachtofferhulp Nederland onlangs. De organisatie biedt naast praktische en emotionele ondersteuning ook juridische hulp.

In 2013 hielp de organisatie ruim 19.000 mensen bij het verhalen van schade, een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Verklaringen en spreekrecht

Met het opstellen van slachtofferverklaringen en het voorbereiden op spreekrecht tijdens rechtszaken werden ruim 4.500 mensen geholpen, 3 procent meer dan in 2012.

Strafproces

Minder slachtoffers hadden behoefte aan informatie of begeleiding bij een strafproces. Het aantal mensen dat informatie wilde hebben over zo’n proces is vorig jaar met 9 procent gedaald tot bijna 6900 slachtoffers en nabestaanden.

Vervolghulp

Slachtofferhulp Nederland bood afgelopen jaar 20 procent meer slachtoffers vervolghulp. 14.300 mensen zijn doorverwezen naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een huisarts of een Steunpunt Huiselijk Geweld.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!