bindingsangst verlatingsangst

Meer mensen kloppen aan bij slachtofferhulp

Ruim 63.000 mensen hebben vorig jaar een beroep gedaan op slachtofferhulp, 9 procent meer dan in 2012. Het zijn vooral slachtoffers van geweld, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. 

Praktische en emotionele ondersteuning

Dat meldde Slachtofferhulp Nederland onlangs. De organisatie biedt naast praktische en emotionele ondersteuning ook juridische hulp.

In 2013 hielp de organisatie ruim 19.000 mensen bij het verhalen van schade, een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Verklaringen en spreekrecht

Met het opstellen van slachtofferverklaringen en het voorbereiden op spreekrecht tijdens rechtszaken werden ruim 4.500 mensen geholpen, 3 procent meer dan in 2012.

Strafproces

Minder slachtoffers hadden behoefte aan informatie of begeleiding bij een strafproces. Het aantal mensen dat informatie wilde hebben over zo’n proces is vorig jaar met 9 procent gedaald tot bijna 6900 slachtoffers en nabestaanden.

Vervolghulp

Slachtofferhulp Nederland bood afgelopen jaar 20 procent meer slachtoffers vervolghulp. 14.300 mensen zijn doorverwezen naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een huisarts of een Steunpunt Huiselijk Geweld.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.