herfst seks relatie

Meer kans op liefde en seks in de herfst

Het zal je misschien verbazen maar je seksleven piekt in de herfst. Dit komt onder meer door een stijging van het niveau van testosteron bij mannen, het verlangen om bij koud weer om binnen te zitten en het feit dat de vonk dan het vaakst voor de eerste keer overspringt tussen geliefden.

Testosteron

Het libido van mannen stijgt in de herfst, het niveau van testosteron neemt dan namelijk toe, dat blijkt uit studies die de hormoonspiegel van mannen een heel jaar bijhielden. Wetenschappers weten nog niet waarom er dan meer van dit mannelijk geslachtshormoon wordt aangemaakt. Het kan een overblijfsel uit de oertijd zijn, heel wat diersoorten hebben de herfst als paarseizoen, maar het kan ook verklaard worden door de beperkte hoeveelheid daglicht of het feit dat ons sociaal leven dan op een laag pitje staat.

Aantrekkelijker

Dit verhoogde niveau van testosteron kan maken dat mannen zich in deze periode meer aangetrokken tot het lichaam van hun partner voelen dan tijdens de winter. En ondanks het feit dat Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat vrouwen dan net het meest wegen in vergelijking met elke andere periode van het jaar. Het kan ook komen doordat mannen in de zomer veel vrouwenlichamen zien en dat ze door een abrupte stop daarovan in de herfst meer van hun vrouw willen zien.

Gezellig samen

Tijdens de herfst zijn mannen gemotiveerder om naar romantische komedies te kijken, ontdekten vorsers aan de universiteit van Hong Kong. Als het buiten koud is, verlang je namelijk naar alle vormen van warmte. Dit verklaart ook waarom we dan liever een warme drank delen in de herfst.

Verliefd

In de zomermaanden gaan meer koppels uit elkaar, dat is in alle leeftijdsgroepen zo, niet enkel voor universiteitsstudenten die van een lange vakantie genieten. In de herfst verloven meer mensen zich of beginnen ze aan een relatie.

Meer zaadcellen

De herfst is statistisch gezien het meest vruchtbare seizoen, in augustus en september, exact negen maanden later dus, worden namelijk het meeste kinderen geboren. Dit is een gevolg van een daling van de zaadcelproductie tijdens de zomermaanden door de warmte. Het duurt namelijk enkele weken voor de productie om zich te herstellen.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.