Meer kans op een heftige verliefdheid? Ga hier op vakantie!

Ben jij meer dan toe aan een heftige verliefdheid? Ga dan eens lekker op vakantie! Want wanneer je op reis gaat heb je kans van één op drie dat je weer eens verliefd wordt.

Dat blijkt uit onderzoek van reiszoekmachine Momondo, gehouden onder 24.700 mensen, waaronder 1011 Nederlanders.

Kans vakantieliefde

In het onderzoek gaf 34 procent van alle Nederlanders aan wel eens een vakantieliefde te hebben gehad. Ook een derde van de Britten, 27 procent van de Belgen en 31 procent van de Duitsers gaven aan ooit een vakantievlam aan de haak te hebben geslagen.

Donker & zuidelijk type

Waar je naartoe moet reizen voor een spat en een vonk? Spanjaarden en Italianen scoren onder zowel man als vrouw, jong en oud, verreweg het hoogst in Nederland. Zo geeft twintig procent van alle ondervraagde Nederlanders aan voorkeur te hebben voor Spanjaarden. Vijftien procent ziet een leuke Italiaan(se) wel zitten.

Oog voor jezelf

Het feit dat we op vakantie zijn, hoeft overigens niet te betekenen dat we ineens geen oog meer hebben voor ‘onszelf’: op nummer drie, met veertien procent, staan wij namelijk zelf, samen met Duitsland. Onze oosterburen zijn vooral in trek onder de leeftijdscategorie 56-65 jaar: twintig procent. Van de 23-35-jarigen laten slechts negen procent hun oog vallen op een Duitser.

Hier niet heen!

Ook Finland en Oostenrijk doen het aardig onder Nederlandse 23-35-jarigen. En waar je absoluut niet heen moet gaan wil je je kans op een verliefdheid vergroten? Rusland, Polen en Roemenië. Een leuke singlereis boeken is natuurlijk ook een goede optie 😉 Doe er je voordeel mee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.