Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gelukkig
6 januari 2015

Meer hebben maakt niet gelukkig

Geld en spullen maken je niet meetbaar gelukkiger. Er van uitgaan dat er aan de basisbehoeften voldaan kan worden. Zolang je je zelf kunt onderhouden is er eigenlijk weinig aan de hand. Het is niet verschrikkelijk dat je even niet naar de musical kunt of je kleding in een andere winkel moet kopen dan je zou willen. Daar kun je mee leven. Het kan zijn dat je je dan zelfs gelukkiger zult voelen omdat je je meer zult richten op zaken die bewezen hebben langdurig geluk op te leveren, zoals goede vriendschappen en tevredenheid.

Materialistische maatschappij

Als je materialistisch bent, word je gevangen gehouden door de materiële wereld. Je houdt je bezig met zaken die je focus verplaatsen naar buiten, op het uiterlijk. Je gaat geloven dat je écht gelukkiger zult zijn als je die nieuwe auto hebt, of als je in die nieuwe outfit kunt lopen. Wanneer je je verliest in externe zaken zul je merken dat je uit balans raakt. Je raakt gestrest, je wordt egocentrisch en hebzuchtig. Dat is niet het leven waar je gelukkig van wordt. In tijden van economische crisis zul je de klap des te harder voelen. Je moet dan namelijk datgene inleveren waar jouw geluksgevoel van afhankelijk is. Waak hiervoor.

Minder materialistisch, meer genieten

Het is eenvoudig om minder materialistisch te worden. Bijvoorbeeld door je focus naar binnen te richten en niet meer enkel bezig zijn met materiële zaken, die je op de lange termijn zeker niet gelukkig maken. Hieronder enkele overwegingen om minder last te hebben van je materialisme.

1. Ben dankbaar voor het leven

Voel dankbaarheid voor alle mooie dingen die het leven je brengt, en wees dankbaar voor alle lessen die je kunt trekken uit de nare dingen die je overkomen. Dankbaarheid is een sterke emotie van geluk. Ben blij met wat je hebt, en niet ongelukkig door wat je niet hebt. Veel mensen hebben vaak zoveel dat ze niet eens genoeg tijd hebben om er van te genieten. Probeer oog te houden voor de schoonheid van je bezittingen, maar geniet vooral van de innerlijke schoonheid in je zelf en in anderen. Verlies ook de mooie en ontroerende levenservaringen niet uit het oog. Koester ze.

2. Je bent niet alleen wat je hebt

Koop jij jezelf gelukkig? Denk je door spullen aan te schaffen meer mens te worden? Hoop je om eindelijk die goedkeuring en bevestiging te ontvangen waar je zo ontzettend naar hunkert? Het enige wat je nodig hebt om gelukkig te zijn zit al in je. Je hoeft het niet te kopen, je moet het alleen de ruimte geven.

Stel je eens voor hoeveel rust dat geeft. Je beseft ineens dat alles goed is zoals het is. Je hoeft je niet druk te maken om je imago, je status. Je mag gewoon zijn wie je bent omdat je goed bent zoals je bent. Wanneer iemand jou alleen verkiest om je spullen, dan zou ik me toch even achter de oren krabben. Spullen zegt alleen iets over je portemonnee, maar niet over je karakter.

3. Geluk en spullen staan los van elkaar

Materialisme komt in golven. Als je voelt dat je begint te verlangen naar bepaalde spullen wordt het mogelijk tijd om jezelf zachtjes van het materialistische pad weg te leiden. Besef dat deze spullen, hoewel ze erg fantastisch zijn, je niet langdurig gelukkiger zullen maken. Focus je vervolgens op zaken die je wél gelukkig maken, zoals het bereiken van je dromen of tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt. Minder materialistisch zijn betekent ook niet dat je helemaal niet mag of niets kunt kopen. Als je wilt moet je gewoon lekker shoppen. Als je financiën het toelaten, dan is het soms best aangenaam.

Het is echter belangrijk dat je beseft dat kopen op zich je niet gelukkig kan maken. Dat je je niet dusdanig met je spullen vereenzelvigt dat je het gevoel hebt dat je niet meer zonder kunt. Je kunt namelijk wel zonder. Het bent niet iets door je spullen, je bent vaker iets zonder spullen. Geluk komt niet uit spullen.

4. Laat materialisme achter je

Je bent los van materialisme zodra je voelt dat spullen je op den duur niet gelukkig maken. Er van genieten omdat je ze hebt is fijn. Als het economisch allemaal wat minder gaat hoef jij je geen zorgen te maken, omdat je niet hoeft te shoppen om gelukkig te zijn. In mindere tijden kun jij je net zo gelukkig voelen, dat is prettig vooruitzicht.

“De zucht naar bezit maakt van de mens een bezetene.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

Kwart van alleenwonenden zoekt – juist nu – liefde en verbinding met anderen

Hoe kijken Nederlanders tegen online daten aan nu fysiek afspreken even...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie