financiële verrassing relatiebreuk

Meer geldzorgen, minder seks

Door geldzorgen en de afleiding van social media hebben mensen minder vaak seks dan voorheen. Dit stellen Britse onderzoekers vast na een studie onder meer dan 15.000 Britten tussen de 16 en 44 jaar oud.

Eerdere studies

Een soortgelijke studie in 1990-1991 en 1999-2001 gaf duidelijk anders cijfers te zien.   Gemiddeld hadden deze deelnemers minder dan vijf keer per maand seks. Dat cijfer is laag in vergelijking met de zes keer per maand tijdens de vorige studie.

Modern

Auteurs van de studie wijzen het moderne leven aan als schuldige voor dit probleem. De manier waarop mensen tegenwoordig leven, de haast en constante aanwezigheid van social media zouden een belangrijke impact hebben op het libido.

De onderzoeker verklaart tegenover de BBC: “Mensen maken zich zorgen over hun baan, zorgen over geld. Ze zijn niet meer in de stemming voor seks. Maar we denken dat daarnaast de moderne technologieën hier verantwoordelijk voor zijn. Iedereen heeft een tablet en smartphone en deze apparaten worden meegenomen de slaapkamer in. Daar wordt nog even op Twitter en Facebook gekeken en gemaild met werk.”

Libido

Ondervraagde mannen hadden in de periode 2010-2012 gemiddeld 4,9 keer per maand seks, de vrouwen 4,8 keer. In eerdere onderzoeken was het gemiddelde voor beide zes keer per maand.

Uit de enquête blijkt tevens dat het gebrek aan interesse in seks niet zozeer een ‘vrouwenkwaaltje’ is. Ongeveer 15% van de mannen gaf aan een verlies van het libido te ervaren. Mannen tussen de 25 en 34 hebben overigens de meeste seks, namelijk 5,4 keer per maand. Bij de vrouwen zijn dat de 16 tot 24-jarigen met 5,8 keer.

Overige trends:

1. Vrouwen hebben meer seks met elkaar
2. Bij zowel mannen als vrouwen is het gemiddelde aantal  bedpartners toegenomen
3. Steeds meer jongeren hebben seks voor hun zestiende
4. Minstens vier op de tien mannen en vrouwen hebben recent een seksueel probleem gehad
5. Eén op de tien ondervraagden is verdrietig of ongerust over hun seksleven.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.