Meer dan helft singles liegt bij online dating

Singles nemen het niet zo nauw met de waarheid zo blijkt. 58 procent van de Europeanen zegt een potentiële partner voor te liegen in de hoop een afspraakje te krijgen. Uit een grootschalig Europees onderzoek blijkt dat Italianen de grootste leugenaars zijn.
Uit onderzoek van Singlessite.nl bleek al eerder dat singles niet helemaal eerlijk te werk gaan tijdens het internetdaten.

Leugenaars
Het onderzoek bevroeg singles uit Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk. 72 procent van de Italianen bekent oneerlijk te zijn bij het online daten. De Duitsers, Fransen en Britten zijn eerlijker, daar liegt respectievelijk 58 procent, 56 procent en 55 procent. Onze noorderburen blijken het betrouwbaarst te zijn, daar pleegt ‘slechts’ 48 procent van de singles bedrog op het internet, meldt De Telegraaf.

Teleurstelling
Lengte, gewicht en kapsel zijn de meest populaire onderwerpen waarover gelogen wordt. Verder werken de daters hun foto’s digitaal bij, zijn deze niet representatief of stammen ze uit ‘betere’ tijden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat veel dates op een grote teleurstelling uitdraaien.

Oppervlakkig
Nederlanders blijken wel de meest oppervlakkige daters te zjin. Een derde van hen baseert de keuze van zijn date enkel op het uiterlijk en een kwart besluit op basis hiervan of hij het bed zal delen met zijn afspraakje. Fransen en Britten houden meer rekening met de persoonlijkheid van een potentiële partner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!