flirten tips goedele

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer dan de helft van de vrijgezellen durfde het afgelopen jaar niemand aan te spreken. Sterker nog: gemiddeld stapt een single eens per 2,5 jaar op iemand af. Dat blijkt uit onderzoek van The Inner Circle, een Nederlandse dating-app. Mannen lijken wel ietsje meer zelfvertrouwen te hebben als het aankomt op flirten: twee keer meer mannen dan vrouwen zijn zelfverzekerd als ze op iemand afstappen.

Weinig actie in het offline leven

Acht op de tien singles wil best wel in het dagelijks leven door iemand aangesproken worden. Daar komt in de praktijk maar weinig van terecht. Vier op de tien singles is het afgelopen jaar (!) namelijk niet aangesproken door iemand die met hem of haar zou willen daten. Zestig procent van de singles durft de eerste stap zelfs niet te zetten.

David Vermeulen, medeoprichter van The Inner Circle: “Driekwart van de singles geeft aan dat het minder vaak voorkomt dat vrijgezellen elkaar in het dagelijks leven aanspreken. Dat is jammer. Pas in ‘het echt’ ontdek je namelijk of het klikt of niet. Niemand wil eindeloos swipen. Daarom adviseren we singles om niet te lang te appen, maar snel af te spreken en te zien of er een echte match is.”

Mannen meer vertrouwen flirt-skills 

Vrijgezelle vrouwen geven vaker aan het flirten verleerd te zijn dan mannen. Twintig procent mannen geeft aan dat hij niet zeker is over zijn flirt-skills, bij de vrouwen is dat 25 procent. Waar tien procent van de mannen nog nooit op iemand afgestapt is, is dat bij vrouwen 25 procent. Mannen lijken ook meer zelfvertrouwen te hebben in dat opzicht: twee keer meer mannen dan vrouwen zijn zelfverzekerd als ze op iemand afstappen.

Vermeulen: “Mannen en vrouwen lijken een ding gemeen te hebben als het aankomt op daten: we zijn gewoon heel erg bang om afgewezen te worden of om voor schut te staan. Veel mensen vinden het spannend om het initiatief te nemen. Een op de drie singles noemt het zelfs eng! Daarom is online daten steeds populairder geworden. Laten we hopen dat matches sneller met elkaar afspreken en niet te lang appen. Zo zie je namelijk of er een echte klik is.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!