trimhockey

Meer bewegen: meer dates, minder depressies

Zaterdagochtend ging ik een wandeling maken in het bos, bij mij aan het einde van de straat. Ik wist niet wat ik zag. Zeker  honderd mannen en vrouwen vanaf 40 jaar waren in groepjes, onder leiding van een trainer aan het hardlopen als  soort bootcamp met oefeningen tussendoor. Gemengde groepjes van zo’n 10 personen. Lekker in de frisse buitenlucht.

Bewegen voorkomt depressies

Het buiten zijn en bewegen is niet alleen goed voor het hart en het voorkomen van overgewicht, maar kan ook helpen bij het bestrijden van depressies.

Op Nu.nl vond ik een artikel over depressies en bewegen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen die gedurende het grootste deel van hun volwassen jaren actief bewegen, minder depressieve symptomen ervaren dan degenen die minder actief zijn geweest. Het bijzondere aan dit onderzoek is dat het is uitgevoerd onder elfduizend mensen die allemaal zijn geboren in dezelfde week in maart 1958. Ze zijn vijftig jaar lang gevolgd.

De vrijwilligers uit dit onderzoek werden op vier momenten in hun leven ondervraagd over hun fysieke activiteit. Op de leeftijd van 23, 33, 42 en 50 jaar oud. Daarnaast moesten ze ook een aantal standaardtesten doen, waarbij depressieve symptomen zoals een depressieve stemming, vermoeidheid, prikkelbaarheid en angst werden gemeten.

Minder klachten

Tijdens alle meetmomenten bleek dat degenen die meer bewegen ook minder depressieve symptomen vertonen. Daarnaast bleek dat ook de deelnemers die tussentijds actiever zijn geworden minder depressieve klachten hebben. Wat denk je van de hardlopers, die ik tegenkwam, vanuit het bos rennen ze terug naar hun clubhuis bij de atletiekvereniging, waar ze gezellig een kopje koffie kunnen drinken. Na inspanning volgt ontspanning. Kun je mooi van de gelegenheid gebruik maken die leuke man eens aan te spreken waar je samen mee hebt lopen afzien in het bos. Samen bewegen is een manier om je aan meer dates te  helpen. Sla je twee vliegen in één klap.

Meer bewegen meer daten

Zo heb je in Nederland ook al enkele jaren het trimhockey. In het beginsel ontstaan om ouders van kinderen die hockeyen en zelf nooit gehockeyd hebben wegwijs te maken met de sport. Vanaf het begin was dat al een gemengd gebeuren. Bijna iedere hockeyclub heeft tegenwoordig wel een trimhockey groep.

Omdat bijna iedere club aan trimhockey ging doen, kwamen er ook regels en een soort onderlinge competitie tussen de clubs. Met vooral vrijheid blijheid voorop. Er zitten vaak meer dan genoeg ouders in een team, zodat je genoeg mensen hebt om te spelen. Het gaat vooral om de trainingen.

Mannen en vrouwen door elkaar

Trimhockey is een recreatieve vorm van hockey. Iedereen kan meedoen. Leeftijd, conditie en de mate van hockey-ervaring zijn niet van belang. Sportief en sociaal gedrag staan absoluut centraal. Het gaat erom dat iedereen aan bod komt en zo een leuke, sportieve avond heeft. Er wordt gemengd gespeeld. Dus zowel mannen als vrouwen door en met elkaar. 

Het aantal trimhockey teams is de laatste jaren enorm gestegen en dat zal zeker niet los staan van het toegenomen aantal scheidingen. De gemengde training kan worden afgesloten met het nemen van een drankje, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Wel zo gezellig! Wanneer je samen over het veld gerend hebt, is het makkelijk een praatje te maken met die leuke moeder. In de rij bij de kassa van AH zou je haar niet zo snel aanspreken, nu wel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.