klompen

Meedoen aan Boer Zoekt Vrouw is vorm van daten

Je kunt je inschrijven bij een datingsite, je kunt je inschrijven bij meerdere datingsites, je kunt gaan chatten of een relatie-en-bemiddelingsbureau in de hand nemen. Je kunt natuurlijk ook één of meerdere van de boeren van Yvon Jaspers aanschrijven. Een zeer openbare vorm van daten. Je bent aan het daten en heel Nederland zal het weten.

Boeren met een rugzakje

Afgelopen weekend was er de kick-off van een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw. De kijkcijfers waren weer gigantisch, meer dan 3,3 miljoen kijkers. Het brievenschijven kan beginnen. Dit jaar is er duidelijk gekozen voor boeren die al meer in het leven staan. Zogenaamd boeren met een rugzakje. In dat rugzakje zit dan het woord scheiding, bindingsangst en weduwe zijn. Het woord Rebound boeren zag ik voorbij komen. Boeren die gaan voor een nieuwe ronde.

Filteren van profielen

Wanneer je als vrouw gaat daten en je gaat zoeken op profielfoto’s en teksten, dan is dat volgens mij vaker een kwestie van wegstrepen en afwijzen dan van zoeken op positieve kanten. Totdat er natuurlijk iemand voorbij komt die om wat voor reden dan ook jou meteen in het oog springt. Vaak door uiterlijk, maar ook door een bepaald woord of beschrijving. In de profielbeschrijvingen val je in eerste instantie op de eventuele gebreken van de getoonde mannen. Terwijl juist de gebreken van de boeren een groot deel van het succes vormen.

Sociaal onhandige types

Verwacht wordt dat juist die mannen met emotionele bagage veel brieven zullen ontvangen. Vrouwen vallen namelijk massaal voor dit soort mannen. Het blijkt namelijk dat vrouwen sociaal onhandige types minder bedreigend vinden, die bedenken het niet om vreemd te gaan. Vooral zorgzame vrouwen, en daar zijn er nogal veel van, zullen reageren omdat ze denken dit soort mannen te kunnen helpen.

Denk niet te licht

Terugkijkend op de vorige edities van Boer Zoekt Vrouw, kun je toch concluderen dat er weinig relaties echt stand hebben gehouden. We hebben natuurlijk allemaal onze minpuntjes en reeds vergaarde sociale obstakels uit vorige relaties. Het idee een ander wel even te gaan veranderen, dat werkt niet. Niet in het echte leven en zeker niet op het platteland van de doorgaans stugge boeren.

Niet geschoten is altijd mis

Maar denk je nu, ja maar ik ben anders, ik kan boer J. of boer W. of boerin B wel verder helpen naar een leven met geluk in een relatie? Wat let je? Ga er voor zitten. Stuur een mooie persoonlijke brief. Spreek de lezers niet naar de mond, maar vertel echt hoe je bent en maak duidelijk waarom je schrijft. Zorg dat de foto’s die je meestuurt goed zijn. Want zowel de brief als je profielfoto zijn je eerste en mogelijk enige indruk die je kunt maken. Succes ermee.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.