klompen

Meedoen aan Boer Zoekt Vrouw is vorm van daten

Je kunt je inschrijven bij een datingsite, je kunt je inschrijven bij meerdere datingsites, je kunt gaan chatten of een relatie-en-bemiddelingsbureau in de hand nemen. Je kunt natuurlijk ook één of meerdere van de boeren van Yvon Jaspers aanschrijven. Een zeer openbare vorm van daten. Je bent aan het daten en heel Nederland zal het weten.

Boeren met een rugzakje

Afgelopen weekend was er de kick-off van een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw. De kijkcijfers waren weer gigantisch, meer dan 3,3 miljoen kijkers. Het brievenschijven kan beginnen. Dit jaar is er duidelijk gekozen voor boeren die al meer in het leven staan. Zogenaamd boeren met een rugzakje. In dat rugzakje zit dan het woord scheiding, bindingsangst en weduwe zijn. Het woord Rebound boeren zag ik voorbij komen. Boeren die gaan voor een nieuwe ronde.

Filteren van profielen

Wanneer je als vrouw gaat daten en je gaat zoeken op profielfoto’s en teksten, dan is dat volgens mij vaker een kwestie van wegstrepen en afwijzen dan van zoeken op positieve kanten. Totdat er natuurlijk iemand voorbij komt die om wat voor reden dan ook jou meteen in het oog springt. Vaak door uiterlijk, maar ook door een bepaald woord of beschrijving. In de profielbeschrijvingen val je in eerste instantie op de eventuele gebreken van de getoonde mannen. Terwijl juist de gebreken van de boeren een groot deel van het succes vormen.

Sociaal onhandige types

Verwacht wordt dat juist die mannen met emotionele bagage veel brieven zullen ontvangen. Vrouwen vallen namelijk massaal voor dit soort mannen. Het blijkt namelijk dat vrouwen sociaal onhandige types minder bedreigend vinden, die bedenken het niet om vreemd te gaan. Vooral zorgzame vrouwen, en daar zijn er nogal veel van, zullen reageren omdat ze denken dit soort mannen te kunnen helpen.

Denk niet te licht

Terugkijkend op de vorige edities van Boer Zoekt Vrouw, kun je toch concluderen dat er weinig relaties echt stand hebben gehouden. We hebben natuurlijk allemaal onze minpuntjes en reeds vergaarde sociale obstakels uit vorige relaties. Het idee een ander wel even te gaan veranderen, dat werkt niet. Niet in het echte leven en zeker niet op het platteland van de doorgaans stugge boeren.

Niet geschoten is altijd mis

Maar denk je nu, ja maar ik ben anders, ik kan boer J. of boer W. of boerin B wel verder helpen naar een leven met geluk in een relatie? Wat let je? Ga er voor zitten. Stuur een mooie persoonlijke brief. Spreek de lezers niet naar de mond, maar vertel echt hoe je bent en maak duidelijk waarom je schrijft. Zorg dat de foto’s die je meestuurt goed zijn. Want zowel de brief als je profielfoto zijn je eerste en mogelijk enige indruk die je kunt maken. Succes ermee.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam