relatieprobleem
1 April 2015

Martijn Krabbé krijgt volledig gezag over kinderen na scheiding

Een dag na de uitspraak van de scheiding tussen Martijn Krabbé en ex-vrouw Amanda Beekman komt via weekblad Story naar buiten dat het volledige gezag over de vier kinderen is toegewezen aan Martijn. Amanda zou de kinderen voortaan alleen in het weekend bij zich mogen hebben.

Kinderen

Martijn Krabbé woont nog steeds in Amsterdam terwijl zijn voormalige echtgenote Amanda een nieuw leven heeft opgebouwd in Eindhoven waar ze samenwoont met haar nieuwe vriend Harrie Kolen. Voor de nu nog minderjarige vier kinderen, zoons Bickel en Achilles en dochters Michelle en Jasmijn, zou het heen en weer reizen tussen beide steden teveel van het goede zijn. Om die reden wees de rechter, althans zo stelt Story vast op basis van bronnen, Martijn Krabbé het volledige gezag toe. Amanda zou kapot zijn van het besluit maar dit accepteren om de kinderen de rust te geven die ze nodig hebben.

Voogdij versus gezag

Hoewel in de media veelvuldig wordt gerept over een volledige voogdij van de kinderen voor Martijn Krabbé gaat het hier niet om de voogdij maar om het ouderlijk gezag. Bij voogdij wordt het gezag over de kinderen door een ander dan de ouder uitgeoefend en dat is hier niet aan de orde. In Nederland hebben ouders in beginsel beiden het ouderlijk gezag over hun kinderen. Dit staat los van de precieze tijd die de kinderen bij de ene of andere ouder wonen of doorbrengen. Dat laatste is slechts een praktische invulling van het gedeelde ouderschap, ook wel co-ouderschap genoemd.

Ontheffing of ontzegging ouderlijk gezag

Ontheffing van ouderlijk gezag gebeurt wanneer dit in het belang is van de kinderen, de ouder niet of onvoldoende in staat is om voor hen te zorgen of op te voeden en de ouder het daar zelf mee eens is. Ontheffing uit het ouderlijk gezag is iets geheel anders dan ontzegging uit de ouderlijke macht. Deze laatste maatregel is niet vrijwillig en wordt door een rechter opgelegd wanneer er bijvoorbeeld sprake is van verwaarlozing of mishandeling. Het ziet er dus naar uit dat dat Amanda Beekman akkoord is gegaan met een ontheffing van het ouderlijk gezag maar daarnaast wel invulling geeft aan het ouderschap door de kinderen in het weekend bij zich te hebben.

Het bericht is niet bevestigd, maar de advocaat van Martijn Krabbé gaf een korte, schriftelijke verklaring. Die volgt op de officiële echtscheiding die vorige maand werd uitgesproken.

Verklaring

,,Martijn Krabbé en Amanda Beekman hebben na hun officiële scheiding in de afgelopen periode de gevolgen van de echtscheiding in goed onderling overleg samen opgelost, dit ook met het oog op de belangen van hun vier kinderen. De rechtbank Amsterdam zal de bereikte overeenstemming van partijen bezegelen, zo werd  besloten tijdens de laatste zitting. Zij hopen dat hun privacy door de buitenwereld wordt gerespecteerd, zodat zij en hun vier jonge kinderen de kans krijgen om ongestoord aan hun nieuwe leven te beginnen. Daarmee is er wat hen betreft een einde gekomen aan een onrustige en onzekere periode”.

Breuk

Martijn en Amanda besloten begin 2014 een uit elkaar te gaan. Relatietherapie mocht niet meer baten, zo liet Amanda na de breuk weten. De twee gingen al eerder uit elkaar. Begin 2010 besloten ze apart te gaan wonen: een tijd waarin Amanda zich aanmeldde bij de Sea Shepherd crew om ver van huis op een schip te strijden tegen de walvisjacht. Sinds 2012 leefden Martijn en Amanda toch weer samen. Maar lekker liep het niet in huize Krabbé. ,,Ik was zo gefocust om de economische motor van het gezin te zijn dat Amanda onzichtbaar werd”, zo stelde Martijn rond die tijd in een interview.

Stormachtig huwelijk

Martijn en Amanda trouwden op 24 december 1995 en gingen in juli 1999 uit elkaar. Tijdens die eerste gescheiden periode, waarin de presentator zijn ex bleef zien, raakte Amanda zwanger. Een DNA-test wees vervolgens uit dat Martijn de biologische vader is van zoon Bickel. De twee groeiden weer naar elkaar toe en werden in 2004 de trotse ouders van dochter Michelle. Eind 2005, exact 10 jaar na hun eerste huwelijk, gaven Martijn en Amanda elkaar opnieuw het jawoord. In 2006 werd hun dochter Jasmijn geboren en 2 jaar later hun vierde kind: zoon Achilles.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie