marathon noorwegen

Marathon langs watervallen en gletsjers is een mega uitdaging

Terwijl de geoefende hardloper zich toelegt op de marathons in Brussel en Rotterdam, hebben  zo’n 130 durfals vorig weekend hun kilometers afgelegd kriskras door een Noors nationaal park. ‘Je bent hier moederziel alleen met de wondermooie natuur.’

Bijzondere marathon

Het is geen marathon waarvoor je achter de computer moet gaan zitten zodra de internetloketten opengaan en waarbij je op voorhand zorgvuldig moet incalculeren dat je wel drie kilometer extra zult lopen doordat de mensenmassa je af en toe aan de kant van de weg duwt.

Geen ‘druk-druk-druk’ hype

Integendeel: bij de Hardangervidda Marathon, die vernoemd is naar het Noorse nationaal park waar het loopevenement plaatsvindt, zal je niet veel last hebben van de ‘druk druk druk’-hype. Jaarlijks schrijven zich slechts ongeveer 120 mensen in om de uitdagende marathon in het nationaal park te lopen.

Mooiste natuur

Wie deelneemt, mag dwars door de ongerepte natuur lopen langs het mooiste wat het nationaal park te bieden heeft: de Hardangerjøkulen-gletsjer, de Vøringsfossen-watervallen en enkele smalle valleien. Veel medelopers kom je niet tegen, aldus de organisatoren. ‘Je bent hier moederziel alleen met de wondermooie natuur’, klinkt het. ‘Zo bieden we niet enkel een looptocht maar ook een mogelijkheid om te herbronnen. Al uw emoties zullen worden uitvergroot terwijl u klimt, daalt, zweet en geniet.’

Speciale regels

Je hoort het al: wie hoogtevrees heeft of pleinvrees is niet aan het juiste adres. Om te vermijden dat lopers onderweg verstijven van angst of onzekerheid, heeft de organisatie enkele belangrijke regels opgesteld. Zo moeten alle deelnemers een rugzakje dragen met daarin een volledig opgeladen smartphone, een wind- en waterdichte jas, een trui met lange mouwen en voldoende eten en drinken voor de eerste helft van de tocht. Alle voeding en drank die lopers voor de tweede helft nodig hebben, kan op voorhand afgegeven worden aan de organisatie, die de pakketjes naar een tussenstop op 21 kilometer brengt. Daar kunnen de deelnemers hun pakketten afhalen en ineens doorlopen.

Ook halve marathon

Wie wel zin heeft in een onvergetelijk avontuur, maar geen 44 kilometer wil lopen (de marathon is nog niet iets langer dan de officiële afstand), kan ook deelnemen aan de halve marathon, die op dezelfde dag start.

Op welke datum de marathon volgend jaar precies zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Meer informatie over dit loopevenement kan je terugvinden op de website van Xtremeifjord.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.