vrouwen seks met elkaar

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vrouwen en mannen voelen zich nu eenmaal aangetrokken tot elkaar. Welke signalen daarvoor heen en weer vliegen, die zijn niet altijd duidelijk. In ons onderbewustzijn vangen we echter soms meer op. De reactie op mannelijke en vrouwelijke hormonen is daarom ook zeer interessant. Wanneer je nadenkt over daten, dan zijn er door die onderliggende signalen dagen die duidelijk meer succes van slagen bieden.

Veranderd stemgeluid van een vrouw

Over welke signalen we het dan hebben? Als voorbeeld de vrouw die in haar vruchtbare dagen een iets ander stemgeluid heeft dan anders. Mannen worden daar automatisch door aangetrokken. Zijn lichaam zal reageren op haar staat van zijn.

Je hebt het vast niet door wat er met het hart van een man gebeurt als er een oculerende vrouw in de buurt is. Zijn hartslag gaat enorm omhoog.

Deze onderzoeksresultaten zijn door Amerikaans onderzoek van Dr Melanie Shoup-Knox van de James Madison University en Dr Nate Pipitone van de Adams State University aangetoond. Hierover is een artikel verschenen in Physiology & Behaviour Journal.

Verband aandacht man en hormonen vrouw

In het onderzoek ging er gekeken worden naar enig verband tussen het schommelen van de maandelijkse hormonen van vrouwen en de aandacht voor de man voor haar.  Het blijkt dus dat er subtiele veranderingen in haar stem te weeg worden gebracht. Die veranderingen  worden door mannen waargenomen en werken als elektrische stroompjes op zijn huid.

Om tot de verschillende stemgeluiden te komen werden gedurende diverse tijdstippen in een maand de stemmen van diverse vrouwen vastgelegd. Deze opnames werden later voor zowel mannen als vrouwen afgespeeld.

De stem moest beoordeeld worden op aantrekkelijkheid door de mannelijke en vrouwelijke luisteraars. De meest sexy stem bleek zowel voor mannen als voor vrouwen de stemmen van ovulerende vrouwen. Bij zowel mannen als vrouwen reageert de huid met een percentage van 20% sterker en stijgt de hartslag met ongeveer 5%.

Natuur bepalende rol

Het is dus apart dat de natuur dus eigenlijk bepaalt welke vrouw het meest in staat is tot verleiden op een bepaald tijdstip. Die  zwoele stem van een vrouw is er niet omdat ze die bewust aanwent, die krijgt ze gewoon.  Dat vervolgens andere vrouwen dat ook door hebben omdat zij dat stemgeluid ook prettiger vinden is door de natuur geniaal bedacht. Die vrouwen weten wanneer ze harder hun best moeten doen wanneer zij de aandacht willen, handig om te weten dan.

Bij het kiezen van  een partner is dit dus een vaardigheid die je alleen kunt inzetten wanneer je weer wanneer je vruchtbaar bent, je kunt hier dus rekening mee houden met het plannen van een avondje op stap gaan of een avond daten of speeddaten.

Dat vrouwen andere vrouwen als concurrentie zien, daar kunnen zij niks aan doen, want het is in zekere mate ook zo. Maar er zijn natuurlijk meer facetten die een rol spelen bij aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Zo zou ook de geur van vruchtbare vrouwen mannen extra opgewonden maken. Maar uiterlijk en afmetingen zullen vast ook een grote rol spelen. Karakter in beginsel iets minder heb ik het vermoeden.

En je kunt het horen aan een man, als het weer zover is, die gaat gek doen.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!