verleiding
11 June 2015

Mannenbrein: bloot en sexy staat gelijk aan dom

Nu de temperaturen stijgen daalt het aantal kledingstukken dat we aan hebben. Vaak op zo’n manier dat je dagelijks wordt getrakteerd op een flink portie bloot. Ook al zit je daar helemaal niet op te wachten..

Blote vrouwen sexy

Als je als vrouw het idee hebt dat je met een beetje meer bloot daarmee aantrekkelijker wordt voor mannen, heb je maar voor de helft gelijk. Zo wordt bevestigd door onderzoek aan de universiteit van Princeton. Hoewel mannen graag mogen kijken naar vrouwelijk schoon, vinden ze te sexy, of teveel naaktheid maar niks.

Bloot en weerloos is dom

Het zo sexy en weinig verhullend kleden van de dames zou een uiting zijn van gevoelens, maar tegelijkertijd ook het signaal dat de dame in kwestie niet voor zichzelf kan denken. Bovendien zou ze hiermee uitstralen dat ze weerloos is en bescherming nodig heeft zo lezen we op relatie.blog.

Bedekt is intelligent

Vrouwen die zich daarentegen wel wat meer bedekken, zouden automatisch als intelligenter en sympathieker worden beoordeeld. Hou het qua kleding op de werkvloer daarom het liefst een beetje zakelijk dames. Niet van die ultra korte rokjes dus..

Mannenbrein laat het afweten

“Wanneer mannen foto’s van vrouwenlichamen zien zijn ze sneller geneigd om hen als minder slim, minder sympathiek, minder ambitieus en minder competent te beschouwen dan wanneer ze enkel foto’s van het gezicht te zien krijgen,” staat er in het verslag te lezen. Maar het werkt ook door in het mannenbrein. Want hoe meer bloot de ogen waarnemen, hoe meer de hersenfuncties van het rationeel denken het af laten weten.

Mannelijk bloot

Voor vrouwen werkt mannelijk bloot ook niet echt bevorderend voor het libido. Dus mannen: houdt die bermuda’s en hemdjes maar in de kast en haal ze er pas uit wanneer je naar het strand gaat Vrouwen zien een man het liefst in een goed zittend pak. Kleren maken de man was het toch? Geen wonder dat ze tegenwoordig meer geld aan kleding uitgeven dan vrouwen!

Meer leuke artikelen over M/V relaties vind je op relatie.blog.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

De corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld, steeds meer mensen...

Alle ogen op jou deze zomer? Dat doe je zo!

Elegante jurken, subtiele hakken en lichte stoffen: als er een seizoen...

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste...

Naakt op vakantie wordt steeds populairder

Naakt reizen ofwel de ‘nakation’ werd eerder dit jaar al benoemd...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie