verleiding

Mannenbrein: bloot en sexy staat gelijk aan dom

Nu de temperaturen stijgen daalt het aantal kledingstukken dat we aan hebben. Vaak op zo’n manier dat je dagelijks wordt getrakteerd op een flink portie bloot. Ook al zit je daar helemaal niet op te wachten..

Blote vrouwen sexy

Als je als vrouw het idee hebt dat je met een beetje meer bloot daarmee aantrekkelijker wordt voor mannen, heb je maar voor de helft gelijk. Zo wordt bevestigd door onderzoek aan de universiteit van Princeton. Hoewel mannen graag mogen kijken naar vrouwelijk schoon, vinden ze te sexy, of teveel naaktheid maar niks.

Bloot en weerloos is dom

Het zo sexy en weinig verhullend kleden van de dames zou een uiting zijn van gevoelens, maar tegelijkertijd ook het signaal dat de dame in kwestie niet voor zichzelf kan denken. Bovendien zou ze hiermee uitstralen dat ze weerloos is en bescherming nodig heeft.

Bedekt is intelligent

Vrouwen die zich daarentegen wel wat meer bedekken, zouden automatisch als intelligenter en sympathieker worden beoordeeld. Hou het qua kleding op de werkvloer daarom het liefst een beetje zakelijk dames. Niet van die ultra korte rokjes dus..

Mannenbrein laat het afweten

“Wanneer mannen foto’s van vrouwenlichamen zien zijn ze sneller geneigd om hen als minder slim, minder sympathiek, minder ambitieus en minder competent te beschouwen dan wanneer ze enkel foto’s van het gezicht te zien krijgen,” staat er in het verslag te lezen. Maar het werkt ook door in het mannenbrein. Want hoe meer bloot de ogen waarnemen, hoe meer de hersenfuncties van het rationeel denken het af laten weten.

Mannelijk bloot

Voor vrouwen werkt mannelijk bloot ook niet echt bevorderend voor het libido. Dus mannen: houdt die bermuda’s en hemdjes maar in de kast en haal ze er pas uit wanneer je naar het strand gaat Vrouwen zien een man het liefst in een goed zittend pak. Kleren maken de man was het toch? Geen wonder dat ze tegenwoordig meer geld aan kleding uitgeven dan vrouwen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.