Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
bierbuik
7 januari 2019

Mannen: zo werk je die bierbuik weg

Buikvet is niet enkel een kwestie van leeftijd en mannelijke hormonen die ervoor zorgen dat vet zich vooral op (en in) de buik en rond de taille ophoopt. Een bierbuik bouw je jaar na jaar op met een verkeerd voedingspatroon en een zittend leven. Je raakt die vetrollen dan ook niet ‘zomaar even’ kwijt… Om ze te lijf te gaan moet je, je raadt het al, je voedingspatroon herzien en meer gaan bewegen.

Dat is het advies van artsen, van personal trainers, van iedereen die er iets vanaf weet. En het zou ons aan het denken moeten zetten. Serieus.

9 Praktische en wetenschappelijk gestaafde tips tegen een bierbuik

Hier zijn negen praktische adviezen die berusten op wetenschappelijk (medisch en sportief) onderzoek. Ben je klaar om die buik te lijf te gaan en te werken aan je lichamelijke vorm?

  1. Drink geen gesuikerde drankjes. Stop ermee. En stoppen betekent: geen fruitsappen meer, geen sinaasappelsap uit pak meer, dat soort dingen. En vanzelfsprekend ook geen frisdranken.
  2. Pas op met zoetstoffen. Vaak genoeg doen ze helemaal niets voor je lijn. Vooral fructose schijnt alles behalve bevorderlijk te zijn in het gevecht tegen buikvet
  3. Eet veel, en beter niet al te rijp en zoet fruit. Geef de voorkeur aan fruit met veel vezels.
  4. Vezels zijn heel belangrijk. Je haalt ze uit bruine rijst, volkorenpasta en bruin brood maar ook uit groenten en (bij voorkeur niet te zoet) fruit. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd volkoren producten naar binnen mag stouwen. Wil je serieus aan dat buikvet werken, ga dan voor matige porties. Een idee? Houd je van pasta, ga dan voor 80 gram, met bijvoorbeeld een magere tomatenbasilicumsaus. Niet slecht, toch?
  5. Geef de voorkeur aan magere eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kip, vis en mager rood vlees. Ook hier geldt dat de porties redelijk maar niet te groot moeten zijn. Ze moeten je lichaam de noodzakelijke eiwitten aanleveren. Uit vele onderzoeken is gebleken dat een eiwitrijk dieet kan helpen af te vallen. Als je niet tijdens elke maaltijd vlees wilt eten, dan kun je integreren met proteïnepoeder. Tegenwoordig zijn dit soort voedingssupplementen relatief goedkoop, de drankjes smaken goed en vormen een welkome aanvulling op je dieet.
  6. Drink met mate. Ik weet het… het is zo gezellig… maar het is bewezen dat alcohol een rol speelt in het proces van ‘buiken in maak’ (niet voor niets spreekt men van bierbuik).
  7. Vezels, vezels, vezels. We blijven het herhalen. Vezels zijn belangrijk. Krijg je er niet voldoende van binnen via je voeding, integreer dan met voedingssupplementen. Tegenwoordig vind je ze ook in de schappen van de supermarkt.
  8. Loop, zwem, fiets, neem de trap, doe wat je wilt maar beweeg! Lichamelijke oefening, tenminste 20 minuten per dag, is belangrijk om het buikvet te lijf te gaan. We hebben het niet over buikspieroefeningen die helaas niet werken in de strijd tegen buikvet, maar over aërobe oefeningen.
  9. Een laatste belangrijke tip. Kijk in de spiegel en zeg eerlijk wat je ziet. Ben je tevreden over je lichamelijke vorm? Nee? Ga dan terug naar punt 1 en begin. Vandaag. Nu.

Bron: Adversus

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Gezonde start nieuwe jaar singles recept: preitaart

Lekker slank de januari maand in doe je met dit overheerlijke...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

Strakker in je vel: deze tips motiveren om te starten met sporten

Eigenlijk wil je best graag het sporten weer oppakken maar op...

Een op drie Nederlandse vrouwen vindt klusvaardigheid partner belangrijker dan salaris

Maar liefst dertig procent van de vrouwelijke Nederlanders vindt de kluskennis...

Deze dingen geven maximale kopzorgen en vakantiestress

Op vakantie gaan moet vooral leuk zijn, maar brengt nog behoorlijk...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

koken & tafelen algemeen