bierbuik

Mannen: zo werk je die bierbuik weg

Buikvet is niet enkel een kwestie van leeftijd en mannelijke hormonen die ervoor zorgen dat vet zich vooral op (en in) de buik en rond de taille ophoopt. Een bierbuik bouw je jaar na jaar op met een verkeerd voedingspatroon en een zittend leven. Je raakt die vetrollen dan ook niet ‘zomaar even’ kwijt… Om ze te lijf te gaan moet je, je raadt het al, je voedingspatroon herzien en meer gaan bewegen.

Dat is het advies van artsen, van personal trainers, van iedereen die er iets vanaf weet. En het zou ons aan het denken moeten zetten. Serieus.

9 Praktische en wetenschappelijk gestaafde tips tegen een bierbuik

Hier zijn negen praktische adviezen die berusten op wetenschappelijk (medisch en sportief) onderzoek. Ben je klaar om die buik te lijf te gaan en te werken aan je lichamelijke vorm?

  1. Drink geen gesuikerde drankjes. Stop ermee. En stoppen betekent: geen fruitsappen meer, geen sinaasappelsap uit pak meer, dat soort dingen. En vanzelfsprekend ook geen frisdranken.
  2. Pas op met zoetstoffen. Vaak genoeg doen ze helemaal niets voor je lijn. Vooral fructose schijnt alles behalve bevorderlijk te zijn in het gevecht tegen buikvet
  3. Eet veel, en beter niet al te rijp en zoet fruit. Geef de voorkeur aan fruit met veel vezels.
  4. Vezels zijn heel belangrijk. Je haalt ze uit bruine rijst, volkorenpasta en bruin brood maar ook uit groenten en (bij voorkeur niet te zoet) fruit. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd volkoren producten naar binnen mag stouwen. Wil je serieus aan dat buikvet werken, ga dan voor matige porties. Een idee? Houd je van pasta, ga dan voor 80 gram, met bijvoorbeeld een magere tomatenbasilicumsaus. Niet slecht, toch?
  5. Geef de voorkeur aan magere eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kip, vis en mager rood vlees. Ook hier geldt dat de porties redelijk maar niet te groot moeten zijn. Ze moeten je lichaam de noodzakelijke eiwitten aanleveren. Uit vele onderzoeken is gebleken dat een eiwitrijk dieet kan helpen af te vallen. Als je niet tijdens elke maaltijd vlees wilt eten, dan kun je integreren met proteïnepoeder. Tegenwoordig zijn dit soort voedingssupplementen relatief goedkoop, de drankjes smaken goed en vormen een welkome aanvulling op je dieet.
  6. Drink met mate. Ik weet het… het is zo gezellig… maar het is bewezen dat alcohol een rol speelt in het proces van ‘buiken in maak’ (niet voor niets spreekt men van bierbuik).
  7. Vezels, vezels, vezels. We blijven het herhalen. Vezels zijn belangrijk. Krijg je er niet voldoende van binnen via je voeding, integreer dan met voedingssupplementen. Tegenwoordig vind je ze ook in de schappen van de supermarkt.
  8. Loop, zwem, fiets, neem de trap, doe wat je wilt maar beweeg! Lichamelijke oefening, tenminste 20 minuten per dag, is belangrijk om het buikvet te lijf te gaan. We hebben het niet over buikspieroefeningen die helaas niet werken in de strijd tegen buikvet, maar over aërobe oefeningen.
  9. Een laatste belangrijke tip. Kijk in de spiegel en zeg eerlijk wat je ziet. Ben je tevreden over je lichamelijke vorm? Nee? Ga dan terug naar punt 1 en begin. Vandaag. Nu.

Bron: Adversus

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!