vaker seks gelukkig

Mannen zien het vrouwelijk orgasme als een mannelijke prestatie

Mannen houden er van als hun vriendin of vrouw klaarkomt, en dat is niet enkel omdat ze hun partner willen bevredigen. Een vrouwelijk orgasme zien ze vaak als een ‘mannelijke prestatie’.

Volgens een onderzoek in ‘the Journal of Sex Research’ zien mannen het vrouwelijk orgasme als een manier om hun mannelijkheid te bevestigen. De bevindingen suggereren dat mannen die het vrouwelijk ‘plezier’ van belang vinden, eigenlijk hun eigenbelang voorop stellen.

Mannelijke gevoelens

In de studie werd aan 810 meerderjarige mannen gevraagd om een anekdote te lezen. Daarin moesten ze zich telkens één van de vier volgende situaties verbeelden: ze hadden seks met een vrouw die een orgasme/geen orgasme kreeg en die voordien wel/geen orgasme met vorige partners had gekregen. Nadien werd gemeten hoe mannelijk de mannen zich voelden.

Slecht voor bedplezier

Uit de resultaten bleek dat mannen meer mannelijke gevoelens hebben wanneer ze (volgens het verhaal) hun bedpartner hadden doen klaarkomen. De voorgeschiedenis van de vrouw had dan weer niet zoveel impact op de gevoelens van de mannen. Volgens de onderzoekers geven “culturele ideeën over mannelijkheid mannen het gevoel om bepaalde idealen te moeten waarmaken, en dat is uiteindelijk slecht voor ons bedplezier”.

Bron: Metro

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?