Mannen worden dommer in het gezelschap van vrouwen

Heteroseksuele mannen worden tijdelijk dommer als ze in het gezelschap van een vrouw zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dat meldt de Daily Mail. Psychologen John Karremans en Sanne Nauts van de Radboud Universiteit in Nijmegen testen een groep van 90 jonge, heteroseksuele mannen en vrouwen.

De onderzoekers deden een aantal cognitieve tests, waaronder de Stroop-test en een lipleestest, waarbij de testpersonen korte woordjes voor een webcam moesten voorlezen.

De mannen bleken minder goed te presteren als hen werd verteld dat ze geobserveerd werden door vrouwen. De prestaties van vrouwen werden niet beïnvloed door een mannelijk toeschouwer. Dit bevestigt een onderzoek van Karremans uit 2009, waaruit concludeerde dat mannen tijdelijk dommer worden in het gezelschap van vrouwen.

Seks

“Het noemen van een vrouwennaam blijk al voldoende om de cognitieve prestaties van mannen te verminderen”, zegt Karremans. “Zelfs als ze niet weten hoe een vrouw er uit ziet en of ze aantrekkelijk is.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?