intelligente vrouw
26 May 2015

Mannen willen vrouwen met hersenen

Als vrouw hoef je echt niet in te zitten dat je niet aan een partner komt als je zelf niet helemaal blij bent met je borsten, billen of benen. Het blijkt dat mannen een fraai stel borsten, harde ronde billen en lange benen best  kunnen waarderen, natuurlijk. Mannen gaan echter toch vooral op zoek naar vrouwen met een flink stel hersenen.

Billen, benen of borsten? Nee, brains!

Billen, benen of borsten? Nee, vooral met de brains moet het goed zitten. Intelligentie is met voorsprong wat mannen het meest sexy vinden in een vrouw voor een bestendige relatie. Aldus evolutionair bioloog David Bainbridge van de universiteit van Cambridge. Hij stelt namelijk ik zijn boek dat een intelligente partner immers  ook een verantwoordelijke moeder is.  Zijn boek heeft de passende titel ‘Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape’.

Symmetrie voorop

Wat vrouwen zelf mogelijk bedenken is dat mannen graag grote borsten zien. Het  blijkt echter dat de grootte van de borsten er niet toe doet. Grote borsten zijn juist vaker asymmetrisch en mannen voelen zich meer aangetrokken tot symmetrie. Ook zijn mannen niet op zoek naar lange benen, maar vooral naar rechte benen omdat mooie rechte benen zijn een teken van gezonde genen.

Op zoek naar intelligentie

Het is vooral intelligentie waar mannen naar op zoek zijn. Onderzoeken hebben herhaaldelijk uitgewezen dat dit het eerste is waar mannen op vallen. Het toont aan dat de vrouw wellicht goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat suggereert dat ze goed is opgevoed.

Een slanke taille en brede heupen worden ook als aantrekkelijk beschouwd, stelt bioloog Bainbridge. Een stevig achterwerk zou aantonen dat een vrouw tijdens de pubertijd voldoende vet heeft opgeslagen en dus over genoeg reserves beschikt om een kind op de wereld te zetten. Een baby put voor zijn hersenontwikkeling rechtstreeks uit de vetreserve van de moeder, het vet dat  rond haar dijen en heupen zit. Dit is ook meteen de reden waarom afvallen op die plaats zo moeilijk is. Het lichaam houdt die reserve instinctief vast.

Slimste tijdstip voor gesprek

Nu we het toch over intelligentie hebben. Wat is het slimste tijdstip om met je partner een serieus gesprek te voeren. Het schijnt dat mannen het liefst in de avond zo rond 20.15 uur praten terwijl vrouwen lastige onderwerpen liever meteen na het ontbijt aansnijden, rond 8.20 uur.

Als vrouwen willen dat hun man of vriend bereid is naar ze te luisteren, moeten ze dus hun geduld op de proef stellen en wachten tot het avondeten als hij rustig zit. Daarnaast blijkt dat mannen ervan houden om gesprekken tijdens het autorijden te voeren. Als je als vrouw een verzoek hebt, kan je dat het beste doen als haar schoonfamilie, dus zijn familie, erbij is of als je man of vriend zijn familie bezoekt, want 20% van de mannen zou dan eerder bereid zijn haar verzoek in te willigen. Het getuigt niet van intelligentie wanneer je je man om aandacht vraagt tijdens gamen of tijdens een voetbalwedstrijd, dan wil meer dan 90% niet worden gestoord.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze...

Alle ogen op jou deze zomer? Dat doe je zo!

Elegante jurken, subtiele hakken en lichte stoffen: als er een seizoen...

Helft Nederlanders stoort zich aan onverzorgde collega’s tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega’s...

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie