intelligente vrouw

Mannen willen vrouwen met hersenen

Als vrouw hoef je echt niet in te zitten dat je niet aan een partner komt als je zelf niet helemaal blij bent met je borsten, billen of benen. Het blijkt dat mannen een fraai stel borsten, harde ronde billen en lange benen best  kunnen waarderen, natuurlijk. Mannen gaan echter toch vooral op zoek naar vrouwen met een flink stel hersenen.

Billen, benen of borsten? Nee, brains!

Billen, benen of borsten? Nee, vooral met de brains moet het goed zitten. Intelligentie is met voorsprong wat mannen het meest sexy vinden in een vrouw voor een bestendige relatie. Aldus evolutionair bioloog David Bainbridge van de universiteit van Cambridge. Hij stelt namelijk ik zijn boek dat een intelligente partner immers  ook een verantwoordelijke moeder is.  Zijn boek heeft de passende titel ‘Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape’.

Symmetrie voorop

Wat vrouwen zelf mogelijk bedenken is dat mannen graag grote borsten zien. Het  blijkt echter dat de grootte van de borsten er niet toe doet. Grote borsten zijn juist vaker asymmetrisch en mannen voelen zich meer aangetrokken tot symmetrie. Ook zijn mannen niet op zoek naar lange benen, maar vooral naar rechte benen omdat mooie rechte benen zijn een teken van gezonde genen.

Op zoek naar intelligentie

Het is vooral intelligentie waar mannen naar op zoek zijn. Onderzoeken hebben herhaaldelijk uitgewezen dat dit het eerste is waar mannen op vallen. Het toont aan dat de vrouw wellicht goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat suggereert dat ze goed is opgevoed.

Een slanke taille en brede heupen worden ook als aantrekkelijk beschouwd, stelt bioloog Bainbridge. Een stevig achterwerk zou aantonen dat een vrouw tijdens de pubertijd voldoende vet heeft opgeslagen en dus over genoeg reserves beschikt om een kind op de wereld te zetten. Een baby put voor zijn hersenontwikkeling rechtstreeks uit de vetreserve van de moeder, het vet dat  rond haar dijen en heupen zit. Dit is ook meteen de reden waarom afvallen op die plaats zo moeilijk is. Het lichaam houdt die reserve instinctief vast.

Slimste tijdstip voor gesprek

Nu we het toch over intelligentie hebben. Wat is het slimste tijdstip om met je partner een serieus gesprek te voeren. Het schijnt dat mannen het liefst in de avond zo rond 20.15 uur praten terwijl vrouwen lastige onderwerpen liever meteen na het ontbijt aansnijden, rond 8.20 uur.

Als vrouwen willen dat hun man of vriend bereid is naar ze te luisteren, moeten ze dus hun geduld op de proef stellen en wachten tot het avondeten als hij rustig zit. Daarnaast blijkt dat mannen ervan houden om gesprekken tijdens het autorijden te voeren. Als je als vrouw een verzoek hebt, kan je dat het beste doen als haar schoonfamilie, dus zijn familie, erbij is of als je man of vriend zijn familie bezoekt, want 20% van de mannen zou dan eerder bereid zijn haar verzoek in te willigen. Het getuigt niet van intelligentie wanneer je je man om aandacht vraagt tijdens gamen of tijdens een voetbalwedstrijd, dan wil meer dan 90% niet worden gestoord.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.