vragen en antwoorden vliegen

Mannen vooral onzeker over lichaam tegenover andere mannen

Mannen maken zich meer zorgen over wat andere mannen van hun lichaam denken, dan wat hun bedpartners vinden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het zelfbeeld van mannen uitgevoerd aan de Australische Victoria University.

Onderzoeker Annabel Chan Feng Yi liet 738 mannen online vragenlijsten invullen. De leeftijd van de mannen varieerde tussen de 18 en 76 jaar. Onzekerheid over gewicht, zelfbeeld en penisgrootte bleken veel voor te komen.

“De onzekerheid over de grootte van de penis had helemaal niets van doen met het plezieren van een bedpartner”, aldus Chan. “Het kwam juist voort uit competitie met andere mannen. De meeste ondervraagden voelden zich het meest onzeker over hun penis in een omgeving waar andere mannen hem konden zijn, zoals kleedkamers.”

“Het onderzoek laat zien dat niet alleen vrouwen maatschappelijke druk ervaren als het op hun uiterlijk aankomt. Ook mannen maken zich zorgen, maar ze praten er minder over. Er is duidelijk behoefte aan meer aandacht voor dit onderwerp”, besluit Chan.

Bron: Nu

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.