single event koken
27 June 2015

Mannen vinden zichzelf een kluns in de keuken

Ben je een man en vind je van jezelf dat je er niks van bakt in de keuken. Toch vreemd, omdat in de horeca als vanouds het meestal mannelijke chefs zijn dien de scepter zwaaien!

Achter de pannen

Maar privé hebben vrouwen zich nog steeds stukken meer zelfvertrouwen achter de pannen dan mannen. Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Kroon op het Werk uitgevoerd door Ditmeijers’ Research onder 400 Nederlanders zo lezen we op relatie.blog. 20% van ons vindt zichzelf een slechte kok, en het zijn vooral mannen die dit vinden dit van zichzelf.

Met kookkunsten vrouwen imponeren

Zij zijn klunzen in de keuken: 7,2% geeft ronduit toe een ‘slechte’ kok te zijn. Maar er gloort hoop: 3,3% van de mannelijke thuiskoks vindt zichzelf ‘uitmuntend’ in de keuken: zij behoren vaak tot de groep van gastroseksuelen en zetten hun kookkunsten in om vrouwen te imponeren.

Bakken en braden

24,2% van de thuiskoks geeft aan dat vooral het bakken en braden voor problemen zorgt. Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2%), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2%) of het gerecht aanbrandt (16,5%). Ook brandt 19,8% van de mannen zijn vingers bij het bakken of braden.

Praktisch koken

De meeste mensen zien zichzelf vooral als praktische kok, die het eten op tijd warm heeft en verder niks. Nederlanders schatten de kookkwalitieit van vrienden beter in dan de eigen kookkwaliteiten. En slechts 10,9% wordt door vrienden gezien als een culinaire ster.

Gepassioneerd

Maar de tijd van mannen aan de pannen is volop aangebroken. Als er met de BBQ een vuurtje te maken is en daar lapjes op gelegd kunnen worden, zijn ze echt gepassioneerder dan vrouwen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

Groente BBQ recept: aubergine bruschetta

Eens wat anders dan anders van de BBQ deze zomer? Denk...

Budgetproof singlesrecept: Melanzane di Parmigiana

Dit receptje Melanzana di Parmigiana is budgetproof en ideaal voor een...

Zomerse couscoussalade voor singles

Op zoek naar meer variatie in je eenpersoonskeuken? Dan is dit...

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie