Mannen verliefd in 8.2 seconden

Volgens onderzoekers hebben mannen 8.2 seconden nodig om op het eerste gezicht verliefd te worden. Hoe langer een man kijkt naar een vrouw als ze elkaar voor het eerst ontmoeten, des te meer interesse de man heeft. Kijkt een man slechts 4 seconden, dan is hij waarschijnlijk helemaal niet onder de indruk. Duurt het oogcontact langer dan 8.2 seconden, dan kan hij al verliefd zijn.

Vrouwen bleken anders in elkaar te zitten. Of ze een man nu wel of niet aantrekkelijk vinden, de tijd dat ze naar de mannen kijken blijft hetzelfde. Het onderzoek is gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior.

Aantrekkelijk

Voor het onderzoek werd gekeken naar 115 studenten tijdens een gesprek met een acteur of actrice. Na afloop werd ze gevraagd een cijfer te geven voor de aantrekkelijkheid van de gesprekspartner.

De mannen keken de vrouwen die ze aantrekkelijk vonden gemiddeld 8.2 seconden aan. Vonden ze de vrouwen niet aantrekkelijk, dan keken de mannen niet langer dan 4 seconden.

Volgens de onderzoekers kijken de mannen langer om zo in te schatten hoe gezond en vruchtbaar hun eventuele toekomstige partner is. (bron Gezondheidsnet.nl)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?