met pasen nieuwe auto

Mannen vaker spijt bij verkoop of aanschaf van auto dan vrouwen

Het is een dingetje, mannen en hun auto’s. Zeven op de tien mannen is er dan ook van overtuigd dat ze instinctief weten wanneer ze het juiste bedrag betalen of ontvangen voor een auto. Maar de praktijk is weerbarstiger, blijkt uit onderzoek van AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland.

Mannen betalen teveel

Het komt weleens voor dat het aankoop- of verkoopproces niet helemaal naar wens verloopt en je spijt krijgt van de verkoop of aanschaf van een auto. En hoewel mannen het gevoel hebben dat ze precies weten wat een auto waard is, heeft bijna een derde van deze ‘kenners’ (28%) ooit spijt gehad van een auto die ze kochten. Daarbij heeft een kwart van de mannen weleens teveel betaald voor een tweedehands auto. Opvallende cijfers als je weet dat slechts 15 procent van de vrouwen aangeeft weleens teveel te hebben betaald voor een occasion en dat 17 procent van de vrouwen weleens spijt heeft gehad van de aanschaf van een occasion.

Online research

Overtuigd van het onderbuikgevoel of niet, of door eerdere ervaringen, inmiddels doen de meeste Nederlanders het nodige huiswerk om te bepalen wat hun auto waard is voordat zij besluiten deze te verkopen. Dit blijkt ook uit het onderzoek van AutoScout24:

  • 68 procent: ‘Ik doe research naar wat er voor soortgelijke auto’s wordt gevraagd op autoportalen en -websites’
  • 42 procent: ‘Ik breng mijn auto naar een professional voor een taxatie’
  • 12 procent: ‘Ik vraag aan vrienden en familie hoeveel zij denken dat mijn auto waard is’
  • 8 procent: ‘Ik zet zo hoog mogelijk in en zie wel of er gereageerd wordt.’

Twee derde autobezitters zeer gehecht aan auto

In het onderzoek is ook gekeken naar hoe gehecht Nederlandse autobezitters zijn aan hun auto. Twee derde van de Nederlanders zou de auto niet zomaar van de hand doen, zelfs niet als iemand spontaan een heel mooi bod op tafel legt. Vrouwelijke autobezitters zijn nog meer gehecht aan hun auto dan mannen: 74 procent van de vrouwen zou niet snel de auto verkopen bij een goed bod, tegenover 57 procent van de mannen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!