Mannen uiten hun liefde sneller dan vrouwen

Mannen verklaren hun liefde sneller dan vrouwen. Onderzoek geeft aan dat ze doorgaans sneller de gegeerde liefdeswoorden ‘ik hou van je’ stamelen. Al is hun motivatie achter hun snellere liefdesverklaring anders dan bij vrouwen: zij hopen sneller seks te krijgen.

De studie, uitgevoerd aan het Massachusetts Institute of Technology, geeft aan dat heren zes weken vroeger hun liefde verklaren aan vrouwen. Die verschillen in tijd worden vooral gerelateerd aan de vraag of een koppel al seks had. “Mannen zijn impulsiever in het uiten van hun liefde”, stelt onderzoeker Josh Ackerman. “Maar wat de betekenis van liefde voor mannen en vrouwen betreft, is dit tussen de seksen enigszins verschillend”.

Tijdstip
Mannen schenen gelukkiger dan vrouwen als ze al na één maand relatie de woorden ‘ik hou van je’ stamelen op voorwaarde dat ze nog geen seks hadden. Vrouwen willen de woorden vooral horen nadat er al seks bedreven werd.

Stabieler
Volgens de vorsers betekent dit dat mannen zo hopen op een seksuele relatie, terwijl vrouwen dit  ‘post-seks’ signaal als een manier dat hun relatie stabieler en inniger wordt.
De studie wordt binnenkort gepubliceerd in ‘the Journal of Personality and Social Psychology’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?