mode blunder eerste date

Mannen spenderen meer geld aan kleding dan vrouwen

Vrouwen hebben het imago dat ze niks liever doen dan shoppen. Avondje stappen, naar een singlefeest, gezellige borrel met andere vrijgezellen of een eerste date, voor die goede eerste indruk moet een nieuw setje kleding worden gekocht. Maar wat blijkt? Mannen besteden meer aan nieuwe kleding en uiterlijke verzorging dan vrouwen!

Shop till you drop

Je herkent het vast: je staat voor je kledingkast (die uitpuilt van de kledingstukken…) en je weet het zeker: je hebt écht niks leuks om aan te trekken! Natuurlijk wil je wel een verpletterende indruk achterlaten wanneer je binnenkort naar dat leuke singlefeest gaat, die borrel, weekendje weg met andere vrijgezellen of die speeddate avond die je hebt geboekt, dus.. linea recta naar de stad of als een dolle online shoppen volgens de laatste mode is jouw ‘natuurlijke reactie’. Vrouwen hebben nu eenmaal het imago dat ze behoorlijk wat geld spenderen aan hun uiterlijk. Maar mannen kunnen er ook wat van zo blijkt uit onderzoek.

Geld moet rollen

De mannen blijken een inhaalslag te maken als het gaat om kleding en uiterlijke verzorging. Want uit het onderzoek van Kortingscode waaraan 1056 mensen deelnamen blijkt dat mannen gemiddeld 73 euro per maand uitgeven en vrouwen ‘slechts’ 66 euro.  Friezen blijken overigens het meest zuinig te zijn want zij geven per maand met een gemiddeld van 52 euro het minste geld uit. Dat ze in Zeeland ‘zunnig’ zijn is ook achterhaald want daar ligt het gemiddelde maar liefst op 92 euro!

Kleding weetjes

Eenmaal single-af in een vaste relatie blijkt dat één op de vijf vrouwen wel eens kleding van hun partner laten ‘verdwijnen’. Kennelijk vinden ze het zo lelijk dat ze niet willen dat hun lief die kledingstukken ooit nog draagt. Ook mannen laten weleens kledingstukken van hun vrouw of vriendin verdwijnen. Van de ondervraagde mannen zegt 10 procent dit wel eens te doen of hebben gedaan. Vrouwen blijven overigens geheimzinnig doen over hun aankopen. 14 procent zegt dat ze kleding aankopen voor haar partner verborgen houdt. Wil jij als single woman goed voor de dag komen? Voorkom dan in ieder geval deze modeblunders..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.