Mannen sneller verliefd dan vrouwen

Ik hou van jou. Al jaren wordt gedacht dat vrouwen die woorden vroeger uitspreken dan mannen, maar dat is niet waar. Mannen worden niet alleen sneller verliefd, maar geven ook vroeger toe dat ze helemaal verkocht zijn. Amerikaanse onderzoekers stelden vast dat zelfs drie keer zoveel mannen dan vrouwen als eerste de bijzondere woordjes uitspreken.

Een opvallende vaststelling, zeker omdat bijna alle ondervraagde mensen toch dachten dat vrouwen hopeloos romantisch zijn, terwijl mannen hun emoties liever verborgen houden. Maar volgens het onderzoek van Marissa Harrison van de Pennsylvania State University is het omgekeerde waar: vrouwen zijn behoedzamer in liefde.

Verliefd
Samen met haar team vroeg de psychologe aan 172 universiteitsstudenten of ze al ooit verliefd geweest waren en hoe lang het had geduurd voor ze beseften dat ze verliefd waren. Verder vroeg ze ook na hoe veel tijd ze hun gevoelens geuit hadden.

De meeste mannen vertelden dat ze al na enkele weken verliefd waren, terwijl dat bij de vrouwen meestal pas na enkele maanden het geval was. Bovendien bleken mannen geneigd om hun gevoelens sneller prijs te geven.

Man vs. vrouw
Maar hoe kan dat nu verklaard worden? Professor Harrison: “Vrouwen blijken veel pragmatischer om te gaan met liefde dan algemeen wordt aangeomen. Ze worden helemaal niet zo halsoverkop verliefd als in de stereotiepe romantische komedies. Dat denken we gewoon, omdat vrouwen in andere omstandigheden sneller hun emoties uiten.”

Seks
Voorspelbaarder was het feit dat mannen ook al na enkele weken voor de eerste keer seks wilden, terwijl vrouwen liever een paar maanden wachten. “Er wordt gezegd mannen hun liefde verklaren om hun vriendin in bed te krijgen, maar ik denk niet dat dat klopt”, zegt de psychologe. “Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat liefde en seksuele verlangens twee totaal aparte mechanismes zijn.”

Evolutie
Volgens Britse experten hebben we veeleer te maken met een verandering in de maatschappij. Vroeger was het voor mannen een taboe om te praten over hun gevoelens, maar dat is nu niet meer het geval.

Psycholoog Gary Wood: “Er is de laatste vijftig jaar veel veranderd. Jonge mannen zijn tegenwoordig niet meer bang om aan een geliefde te bekennen hoe ze zich voelen.” En dat is een evolutie die wij alleen maar kunnen toejuichen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?