Mannen sneller verliefd dan vrouwen

De helft van de mannen weet al na één date of zij de ware is, terwijl vrouwen minstens zes dates nodig hebben om te bepalen of hij voldoet aan haar ideaalplaatje.

Een man wordt verliefd na een betekenisvolle blik, glimlach of vleugje van haar parfum. Hij hoeft amper met de vrouw van zijn dromen te hebben gepraat, voordat hij zeker weet dat zij de ware is. Vrouwen hebben veel langer nodig om een man in hun hart toe te laten.

Dit blijkt uit Brits onderzoek onder 1.500 mannen en 1.500 vrouwen tussen de 16 en 86 jaar, dat werd gehouden naar aanleiding van de lancering van de nieuwste roman van schrijfster Elizabeth Noble.

Prins(es) op het witte paard

Een vijfde van de mannen zegt weleens verliefd te zijn geworden op het eerste gezicht, terwijl slechts een op de tien vrouwen dat heeft ervaren. De helft van de mannen werd tijdens de eerste date getroffen door een verliefd gevoel en bijna driekwart is na drie dates helemaal weg van een vrouw. Het merendeel van de vrouwen wacht totdat ze tenminste zes dates achter de rug heeft, voordat ze beslist of ze de perfecte man heeft gevonden, zo meldt Daily Mail.

Verliefd worden

De uitkomsten staan recht tegenover de populaire opvatting dat liefde op het eerste gezicht een vrouwending is. Experts menen echter dat de resultaten van het onderzoek ons waarschijnlijk meer vertellen over de verschillen tussen wat mannen en vrouwen onder ‘verliefd worden’ verstaan en hoe ze hun partner kiezen. Lees verder..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?