daten en eten

Mannen scheppen meer op met vrouw aan tafel

Ga je binnenkort uit eten met je date? Dan moet je niet vreemd opkijken als hij behoorlijk wat eten naar binnen werkt. De meeste mannen eten sowieso meer dan vrouwen, maar volgens onderzoek heeft het tafelgezelschap ook invloed op de hoeveelheid eten dat ze opscheppen én opeten.

Opscheppers

Als er een vrouw mee aan tafel zit, scheppen mannen graag extra op, in alle betekenissen van het woord. “Mannen eten dan meer om indruk te maken op het vrouwelijk gezelschap,” zegt professor Kevin Kniffin, die het onderzoek leidde aan de Amerikaanse Cornell University.

Eten in gezelschap

De onderzoekers observeerden voor deze studie 105 volwassen die gingen eten in een all-you-can-eat Italiaans buffetrestaurant, over een periode van 2 weken tijd. Ze noteerden hoeveel stukken pizza en kommetjes salade de proefpersonen aten tijdens de lunch, en observeerden ook het gezelschap waarmee de proefpersonen aten.

Opscheppen om op te scheppen

Uit de observaties bleek dat mannen die met minstens één vrouw aan tafel zaten, 93% meer pizza en 86% meer salade aten dan wanneer ze zich enkel in mannelijk gezelschap bevonden. Bij vrouwen was er geen verschil te merken in hun porties als ze met mannen of vrouwen aten. “Onze observaties doen vermoeden dat mannen zichzelf overeten om indruk te maken. Je ziet die tendens ook bij eet-wedstrijden, waar voornamelijk mannen aan deelnemen,” zegt hoofdonderzoeker Kevin Kniffin van Cornell University.

Bord leeg eten

Als ons mannelijk gezelschap zich dus opoffert in het restaurant om ook jouw bord nog eens leeg te eten, kunnen we voortaan vermoeden waar hij naartoe wil ;-).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam