man relatie beeindigen

Mannen piekeren langer over verbreken relatie

Vrouwen nemen gemiddeld zes dagen de tijd om goed na te denken of zij hun relatie willen beëindigen, terwijl mannen de beslissing meer dan een maand voor zich uitschuiven. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor vijfhonderd niet gehuwde stellen zijn ondervraagd, zo meldt Daily Mail.

Aan de respondenten werd gevraagd hoe zij reageren als hun relatie niet goed meer gaat en wat ze doen op het moment dat één van de twee geen liefde of passie meer voelt. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen minder lang over de beslissing piekeren en het sneller kunnen uitmaken omdat ze kijken naar de slechte punten in hun relatie. Alle vrouwelijke ondervraagden zijn het erover eens dat het leven te kort is om met de verkeerde persoon door te brengen.

Gevoelens

De meerderheid van de mannen graaft diep in hun gevoelens voordat zij de knoop doorhakken in de relatie. 23 procent van de vrouwen doet hetzelfde. Mannen besteden een derde van de maand om te piekeren over de beslissing. In deze periode gaan ze vaker met vrienden naar de kroeg om te bespreken wat de tactvolste manier is om hun vriendin te dumpen. Hierna duurt het gemiddeld nog tien dagen voordat zij het slechte nieuws aan hun partner brengen.

Hoop

Eén op de zes mannen is zelfs bereid een half jaar in een ongelukkige relatie te blijven hangen, als er een sprankje hoop is op een betere toekomst. De meerderheid van de vrouwen is emotioneel eerlijker tegen zichzelf en kan hierdoor makkelijker een beslissing nemen. Ruim driekwart van de vrouwen verbreekt de relatie met een kort, openhartig praatje, omdat dit volgens hen minder pijnlijk is dan lange, intensieve gesprekken. Mannen zeer eerder geneigd hun tijd te nemen om een plan van aanpak te bedenken. 88 procent is ervan overtuigd dat de relatie beëindigen met een zorgvuldige uitmaakstrategie minder pijnlijk is voor de vrouw.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.