zoenen

Mannen niet alleen uit op seks

Vrouwen daten meer dan mannen. Mannen zijn daarentegen bereid flink de beurs te trekken voor een eerste date. Dat mannen alleen uit zijn op seks, blijkt niet zo te zijn. De belangrijkste reden om te daten is voor zowel mannen als vrouwen het zoeken van een serieuze relatie. 

Mannen niet alleen uit op seks

Dat de belangrijkste reden van daten voor zowel mannen als vrouwen is het vinden van een serieuze relatie is een bevinding in het Dating Onderzoek van vouchercloud.nl.  Dus zeker niet alleen de seks, wat zovaak over mannen gedacht wordt. Wel kwam duidelijk naar voren dat beide partijen dol zijn op zoenen bij de eerste date. Voor, tijdens en na de date wordt er volop gekust.

Tinder, datingsites en chatrooms verleden tijd?

Hoewel er online mogelijkheden te over zijn gebruiken Nederlanders deze steeds minder voor het vinden van dates. Mannen en vrouwen leren eerste dates vooral kennen via vrienden en kennissen of tijdens het uitgaan. De respondenten vermijden chatrooms (72%), Tinder (69%) en datingsites (57%).   Vooral de kroeg (34%) en het restaurant (27%) zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor een eerste date. Voor vrouwen lijkt bij iemand thuis afspreken voor een eerste date not done, slechts 7% doet dit. Mannen vinden dit daarentegen niet erg, 21% spreekt bij voorkeur bij iemand thuis af. De terugloop bij Tinder en Datingsite is wat uit dit onderzoek naar voren komt, mogelijk zullen de meningen hierover verdeeld zijn (noot redactie singlessite.nl).

Man wacht langer op vrouw

Mannen komen liever te vroeg op de eerste date (51%) want te laat komen geeft geen goede eerste indruk. Zij laten een dame niet graag wachten. Dit klinkt als echte gentlemen. Vrouwen daarentegen komen het liefst op tijd (56%), zodat ze zelf niet te lang hoeven te wachten. Is de date te laat? Dan blijft iedereen wel even wachten (99%). Mannen wachten echter langer dan vrouwen, 37% wacht 21-30 minuten. Bijna de helft van de vrouwen (48%) wacht maar maximaal 20 minuten.

Vrouw laat man betalen op date

De eerste date loopt op z’n einde en de rekening ligt op tafel, wie grijpt zijn portemonnee? De meerderheid van de mannen zegt zelf voor beiden te betalen (48%). Vrouwen daarentegen betalen eigenlijk nooit voor de hele date (1%), zij wachten liever af hoe de date verloopt (45%). Mannen zijn ook bereid meer uit geven aan een eerste date dan vrouwen, gemiddeld €75 versus €36. Dit fenomeen klinkt ouderwets, het feminisme is soms erg selectief.

Mannen duiken eerder het bed in met hun date

Dan is het moment daar en moet je afscheid van elkaar nemen. Hoe doen we dat? De meeste dates draaien op zoenen uit. Zo’n 33% zoent elkaar op de mond en 25% geeft 3 kussen op de wang. Opvallend is dat mannen zeggen eerder met iemand het bed in te duiken na een eerste date dan vrouwen (17% versus 5%).

Waarom ga je op date?

Je kunt hier meer lezen over het Dating Onderzoek van vouchercloud.nl. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam