Mannen moeten jonge, slimme vrouwen trouwen

Als mannen willen dat hun relatie standhoudt, dan doen zij er verstandig aan een vrouw te zoeken die minimaal vijf jaar jonger en slimmer (hoger opgeleid) is dan zij zelf zijn. De kans op een relatiebreuk is dan het kleinst.

Scheiding

Dat is gebleken uit recent onderzoek van de universiteit van Bath, waarover de Britse krant The Telegraph bericht. Mannen die ouder zijn, maar al een scheiding achter de rug hebben, zouden het gunstige effect van het leeftijdsverschil echter teniet doen. Hebben de man en de vrouw beide een scheiding achter de rug, dan liggen de kansen op een blijvende relatie weer meer open.

Leeftijd
Uit de studie bleek overigens eveneens dat partners elkaar op andere gronden kiezen. Niet zozeer leeftijd en opleidingsniveau spelen daarbij een rol, maar eerder liefde, aantrekkingskracht en overeenkomsten in smaak, overtuigingen, waarden en levenshouding.

Het onderzoeksrapport benadrukt echter dat objectieve factoren, zoals leeftijd en opleiding maar bijvoorbeeld ook culturele afkomst, de kans op een scheiding ‘helpt verminderen.’

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?