Mannen minder bezig met lichaamsvormen dan vrouwen

Een nieuw be2 onderzoek onthult de houding van haar leden ten opzichte van lichaamsvormen en aantrekkelijkheid. be2, een van de grootste dating websites van Nederland, heeft onderzocht hoe mensen zich voorbereiden op de zomer; of ze trainen en of de lichaamsvormen van de potentiele partner belangrijk zijn. In het algemeen bleken de be2 klanten vrij onbevangen te zijn over deze onderwerpen:

Mannen doen meer hun best om in vorm te zijn voor de zomer:
71% van de vrouwen zegt dat ze geen speciale voorbereidingen doen (zoals dieeten of oefeningen doen) voor de zomer maanden. Terwijl bijna 60% van de mannen wel probeert om een gebalanceerd dieet te volgen of een paar oefeningen te doen voordat de zomer aanvangt.

 

Meeste mannen minder bezorgd over lichaamsvorm:
De meeste mannen en vrouwen denken dat uiterlijk niet de belangrijkste factor is als ze aan de partner van hun dromen denken. 57% van mannen en 63% van vrouwen geven aan dat uiterlijk niet de meest belangrijke factor is.

Zorgen over lichaamsvorm neemt af met leeftijd, behalve voor mannen boven de 55:
Het onderzoek bevestigt het feit dat mannen niet altijd minder oppervlakkig worden met de leeftijd. Integendeel, eenmaal boven de 55 zijn mannen geneigd om terug te vallen op de houding van hun jongere gelijke met 44% die op zoek is naar een vrouw met een ‘perfecte lichaam’ of ‘ronde vormen’ voor dating. Vrouwen, aan de andere kant, maken zich minder zorgen over het uiterlijk als ze volwassen worden. 73% van de dames over 55 geeft aan dat lichaamsvorm en uiterlijk onbelangrijk zijn.

 

Mannen minder bezorgd over gewichtstoename van geliefde:
36% van de mannen zegt dat ze het niet erg vinden als ze een partner hebben die veel is aangekomen. “Ik vind haar leuk zoals ze is ongeacht de tailleomvang.” Slechts 30% van de vrouwen voelt hetzelfde. De meerderheid van de ondervraagde mannen en vrouwen denkt dat ze zullen ingrijpen in zo’n situatie en zullen proberen om hun partner over te halen om af te vallen.

 

Jongere mensen meer relaxt over gewichtstoename van geliefde:
Waarschijnlijk is het verbazingwekkend dat juist de jongere mensen minder bezwaar hebben om een afspraakje met een online dating partner met overgewicht te maken. Meer dan 40% van jongeren onder de 35 vermeldt dat ze het niet erg vinden als hun partner in gewicht aankomt. Slechts 30% van de mensen  boven de 35 vindt hetzelfde.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?