borsthaar seks man

Mannen met veel borsthaar zijn beest in bed

Niet iedereen is er even dol op, een behoorlijk behaard mannelijk lichaam. Maar dat heb je zelf natuurlijk niet altijd voor het uitkiezen. Net een nieuwe liefde? Dan moet je wachten tot het eerste potje seks voor je kan zien of je met een harig of juist glad exemplaar van doen hebt.

In ieder geval levert overvloedige lichaamsbeharing bij mannen wel een beter seksleven en allerlei andere voordelen op! 5 redenen waarom veel lichaamshaar betere seks oplevert!

1. Mooie huid
Mannen met een harig laagje op hun armen, benen, rug en borst hebben een mooiere en gezondere huid. Haarfollikels bevatten namelijk veel stamcellen, ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Bradford, een celsoort die zichzelf voortdurend vernieuwt. Veel haar betekent dus veel haarfollikels en veel stamcellen, waardoor je sneller geneest van wondjes of andere huidbeschadigingen. Jouw harige partner kan dus tegen een stootje en is gezegend met een zacht, egaal velletje.

2. Intelligentie
In een Amerikaanse studie linkt een psychiater het hebben van veel borsthaar aan intelligentie. Hij komt tot die conclusie omdat 45 % van de mannelijke dokters in zijn omgeving veel borsthaar hebben, in vergelijking met slecht 10 % onder de gewone bevolking. Als je dus een harige dokter hebt gescoord, weet je helemaal zeker dat je een goede partij hebt weten strikken.

3. Stoere alfamannetjes
Het stereotype van een stoere man met borsthaar is niet eens zo vergezocht: veel borsthaar krijg je door een gezonde dosis testosteron, en het is een uiterlijk kenmerk dat aantoont dat het wel goed zit met die hormoonhuishouding. Geen paniek: dat wil echter niet zeggen dat mannen met minder borsthaar te weinig testosteron hebben.

4. Uitgebreide sekssessies
Mannen en vrouwen hebben schaamhaar rond hun geslachtsorganen om een buffer te creëren tijdens de seks. Wie zijn schaamhaar verwijdert, maakt dat lichaamsdeel extra gevoelig en zal seks minder lang of minder vaak kunnen volhouden. Harige mannen zijn ook vaak voorzien van een stevige dosis schaamhaar, wat hun uithoudingsvermogen in bed verlengt.

5. Okselhaar om te verleiden
Het ziet er misschien niet echt aanlokkelijk uit, zo’n bezweet bosje okselhaar. Maar okselhaar verspreidt geurtjes die ervoor zorgen dat we ons natuurlijk aangetrokken voelen door iemand. Zonder okselhaar wordt die geur moeilijker verspreid, en pik je de juiste feromonen niet op. Wie seks heeft met iemand met een grote bos okselhaar kan er zeker van zijn ook seksueel aangetrokken te zijn tot die persoon. Dat gebeurt onbewust, omdat je de feromonen uit die okselgeur in je opneemt, de geur aangenaam vindt en je daardoor aangetrokken voelt tot die mannelijke behaarde persoon.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.