Mannen met slimme vrouwen leven langer

Mannen die de leeftijd van 100 wel zien zitten, doen er goed aan hun toekomstige echtgenote te selecteren op IQ. Slimme vrouwen zouden er namelijk voor zorgen dat mannen langer leven. Vrouwen doen er daarentegen goed aan een man te zoeken met een hoog inkomen. Beide seksen zouden er in levensduur op vooruit gaan wanneer de sociale status van de man hoog is. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek waarover de BBC dinsdag bericht.

Levensduur
Uit de studie bleek eveneens dat het opleidingsniveau van de man zelf, zijn levensduur niet beïnvloedt. Is zijn vrouw daarentegen universitair opgeleid dan zakt de kans dat hij een vroegtijdige dood sterft met een kwart. De onderzoekers gaan ervan uit dat het verschil te wijten is aan de kennis die hoogopgeleide vrouwen zouden hebben over gezond leven en eten, en deze kennis ook zouden toepassen in hun zorg voor het huishouden. Zij zouden er zelf dan ook baat bij hebben: vrouwen die enkel hun middelbare school hebben afgerond zouden ruim de helft meer kans hebben om vroeg te overlijden.

Verbonden
“Het onderzoek toont aan hoe nauw opleiding, levensstijl en gezondheid op de lange termijn met elkaar verbonden zijn”, vat professor Alan Maryon-Davis desgevraagd samen. Het onderzoek is gebaseerd op statistieken van 1,5 miljoen Zweden tussen de 30 en 59 jaar. De resultaten werden eerder gepubliceerd in vakblad Epidemiology in Community Healthcare. (bron:nu.nl)

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?