dadbod heeft meer seks

Mannen met overgewicht hebben meer seks

Droom je ook weg bij de sexy vrijdagmiddag-man-met-sixack die voorbij komt op de online vrouwenmagazines? Lekker hoor! Maar als het om seks gaat dan kan je je pijlen beter richten op de zogenaamde dadbod (de man met het bierbuikje). Zij hebben namelijk meer seks dan mannen met een sixpack. Althans dat zeggen onderzoekers van de Chapman Universiteit in Californië.  

Lengte, gewicht & seksleven

De wetenschappers van de Universiteit wilden weten hoe lengte (van top tot teen) en gewicht je seksleven beinvloedt. Ze ondervroegen meer dan 60.000 mannen en vrouwen en kwamen tot een verrassende conclusie: mannen die volgens hun BMI overgewicht hebben scoren de meeste bedpartners (8 stuks). Mannen met een normaal gewicht hadden daarentegen slechts 6 bedparters. Voor hen wederom het bewijs dat mannen met lovehandles en een bierbuik(je), ook wel de dadbod genoemd, sexy en gewild zijn.

Aantrekkelijk schoonheidsideaal

“Volgens het schoonheidsideaal moeten mannen atletisch en sterk gebouwd zijn. Magere mannen komen eerder zwak over, terwijl mannen die iets zwaarder zijn macht en kracht uitstralen. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk”, legt hoofdonderzoeker David Frederick uit aan Yahoo!Health. Hij wijst er ook op dat de term overgewicht en de Body Mass Index of BMI misleidend zijn. “Mannen die volgens hun BMI worstelen met overgewicht, zien er niet per se te dik uit.”

Lengte bepalend succes in de slaapkamer

Ook opvallend om te noemen is dat grote, lange mannen meer succes hebben in de slaapkamer, al is het verschil min of meer verwaarloosbaar. Alleen mannen die écht klein van stuk zijn (tussen 154 en 164 cm) hebben minder bedpartners (5 stuks ) dan grotere, langere mannen (7 stuks). “Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op mannen die langer zijn dan zij. Het is mogelijk dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een extreem grote man, maar op zoek gaan naar een sekspartner die gewoon groter is dan zij zelf.”

Vrouwen, bedpartners & clichés

Bij vrouwen wordt het cliché wel bevestigd. Zo hadden de grotere, langere vrouwen met meer mensen de lakens gedeeld. De wat langere vrouwen hadden gemiddeld 7 bedpartners, de kleinere vrouwen hadden er gemiddeld 5. Alleen de extreem lange vrouwen hadden gemiddeld minder succes in de slaapkamer (6 stuks). Ook de magere vrouwen kregen minder mensen in hun bed (5 stuks).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.