dadbod heeft meer seks
5 October 2015

Mannen met overgewicht hebben meer seks

Droom je ook weg bij de sexy vrijdagmiddag-man-met-sixack die voorbij komt op de online vrouwenmagazines? Lekker hoor! Maar als het om seks gaat dan kan je je pijlen beter richten op de zogenaamde dadbod (de man met het bierbuikje). Zij hebben namelijk meer seks dan mannen met een sixpack. Althans dat zeggen onderzoekers van de Chapman Universiteit in Californië.  

Lengte, gewicht & seksleven

De wetenschappers van de Universiteit wilden weten hoe lengte (van top tot teen) en gewicht je seksleven beinvloedt. Ze ondervroegen meer dan 60.000 mannen en vrouwen en kwamen tot een verrassende conclusie: mannen die volgens hun BMI overgewicht hebben scoren de meeste bedpartners (8 stuks). Mannen met een normaal gewicht hadden daarentegen slechts 6 bedparters. Voor hen wederom het bewijs dat mannen met lovehandles en een bierbuik(je), ook wel de dadbod genoemd, sexy en gewild zijn.

Aantrekkelijk schoonheidsideaal

“Volgens het schoonheidsideaal moeten mannen atletisch en sterk gebouwd zijn. Magere mannen komen eerder zwak over, terwijl mannen die iets zwaarder zijn macht en kracht uitstralen. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk”, legt hoofdonderzoeker David Frederick uit aan Yahoo!Health. Hij wijst er ook op dat de term overgewicht en de Body Mass Index of BMI misleidend zijn. “Mannen die volgens hun BMI worstelen met overgewicht, zien er niet per se te dik uit.”

Lengte bepalend succes in de slaapkamer

Ook opvallend om te noemen is dat grote, lange mannen meer succes hebben in de slaapkamer, al is het verschil min of meer verwaarloosbaar. Alleen mannen die écht klein van stuk zijn (tussen 154 en 164 cm) hebben minder bedpartners (5 stuks ) dan grotere, langere mannen (7 stuks). “Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op mannen die langer zijn dan zij. Het is mogelijk dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een extreem grote man, maar op zoek gaan naar een sekspartner die gewoon groter is dan zij zelf.”

Vrouwen, bedpartners & clichés

Bij vrouwen wordt het cliché wel bevestigd. Zo hadden de grotere, langere vrouwen met meer mensen de lakens gedeeld. De wat langere vrouwen hadden gemiddeld 7 bedpartners, de kleinere vrouwen hadden er gemiddeld 5. Alleen de extreem lange vrouwen hadden gemiddeld minder succes in de slaapkamer (6 stuks). Ook de magere vrouwen kregen minder mensen in hun bed (5 stuks).

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie