datingapps testen

Mannen met gitaar meeste kans om telefoonnummer te scoren

Vrijgezelle mannen die heel graag een vriendin willen, kunnen maar beter investeren in een gitaar. Uit een Frans onderzoek blijkt immers dat vrouwen 31 procent meer geneigd zijn om hun nummer te geven aan een man die het snaarinstrument draagt. Op sportieve kleding knappen de dames dan weer af.
 

Mag ik je telefoonnummer?

Voor de studie huurde professor Nicolas Gueguen een 20-jarige jongeman in die door 300 vrouwen tussen 18 en 22 jaar werd gekeurd in een shoppingcentrum. Aan elke vrouw vertelde de man dat ze ‘erg mooi’ was waarna hij haar telefoonnummer vroeg zodat ze eens op date zouden kunnen.

Terwijl hij bij de eerste 100 vrouwen een sportzak in de hand hield, veranderde hij zijn tactiek bij de volgende 100 door middel van een gitaar. Bij de laatste 100 vrouwen bood hij zich aan met lege handen.

Wat bleek nu? Met de gitaartas, was 31 procent van de dames bereid om haar nummer te geven, tegenover amper 9 procent met de sportzak. Wanneer de acteur niets in zijn handen had, gaf 14 procent haar telefoonnummer.

Met andere woorden: als vrouwen twee identieke mannen zien waarvan de ene wel een gitaar in zijn handen heeft en de andere niet, geven dubbel zoveel dames hun nummer aan de muzikant.

Intelligentie

De Franse onderzoekers verklaren hun opmerkelijke bevindingen door het feit dat mannen die een muziekinstrument kunnen bespelen als intelligent worden bestempeld. Ze zouden ook gemotiveerd zijn om bij te leren en onafhankelijk zijn.

Dames die hopen dezelfde strategie te kunnen gebruiken, hebben echter pech. Zo biedt een gitaar bij vrouwen niet noodzakelijk succes op een date.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam