aantrekkelijke mannen

Mannen met een kinderwens: wacht niet te lang

Single man en loop je rond met een kinderwens? Grote kans dat je denkt nog alle tijd van de wereld te hebben! Iedereen weet dat vrouwen maar tot een zekere leeftijd kinderen kunnen krijgen, maar van mannen denken we dat ze gerust tot hun zestigste kunnen wachten. Dat is niet zo, blijkt uit een groot onderzoek. Ook zij worden minder vruchtbaar naar mate de jaren vorderen.

Leeftijd

Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Harvard. Ze bestudeerden bijna 19.000 ivf-cycli bij zo’n 8000 stellen. Daarbij keken ze naar de leeftijd van de man en de vrouw. Wat al bekend was klopte: naar mate vrouwen ouder worden hebben ze minder kans op een geslaagde ivf-poging, maar dat geldt ook voor mannen.

IVF

Als een vrouw jonger is dan 30 en haar man is tussen de 30 en 35 dan slaagt de ivf-behandeling in 73 procent van de gevallen. Is de man echter tussen de 40 en 42 jaar dan is die kans nog maar 46 procent. Vrouwen tussen de 35 en 40 hebben dan weer een hogere slagingskans als hun partner onder de dertig is. Het effect neemt af naar mate de vrouw ouder wordt, omdat haar eigen kans op een succesvolle ivf-poging dan ook afneemt.

Vruchtbaarheid

Hoe het komt dat mannen minder vruchtbaar worden is onduidelijk. Onderzoeker Laura Dodge: “Bij gebrek aan een duidelijke oorzaak is het beste advies dat we kunnen geven: hou er een gezonde levensstijl op na.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.