goed gesprek

Mannen met dialect zijn sexy, vrouwen totaal niet

Dialect spreken oftewel hartstikke plat praten. Lekker hoor zo’n tongval uit je vertrouwde omgeving, de plaats waar je bent grootgebracht. Maar hoe werkt zo’n tongval nou op de relatiemarkt? Bij mannen blijkt het sexy, bij vrouwen totaal niet! Dat blijkt uit onderzoek door het TV-programma ‘Typisch Mensen’ van de Vlaamse zender EEN, waarvoor menselijk gedrag wordt bestudeerd.

Sexy?

“We hebben onderzocht of we mannen en vrouwen die dialect spreken verstandiger, sexyer, toffer en jovialer vinden,” legt Freek Braeckman uit aan Peter Van de Veire op MNM. “Wat blijkt: als een vrouw dialect praat, vinden we haar minder tof, sexy en aantrekkelijk. Als een man dialect praat, vinden we die net wel toffer, socialer en sexyer.”

Dialect

Die voorkeur voor dialect is onbewust, en gebeurt zonder dat we het zelf beseffen, klinkt het. En natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, en geldt dit niet voor iedereen. “Ik vind dialect alvast niet aantrekkelijk, dus voor mij klopt dit niet,” lacht Julie Van den Steen, die ook mee het programma presenteert.

Typisch Mensen

Meer over het onderzoek kom je te weten in ‘Typisch Mensen’. De eerste aflevering vanavond draait vanavond rond het thema geld. Zo gaan Freek en Julie onder meer een briefje van 50 euro veilen om te kijken hoeveel het waard is voor verschillende mensen, en onderzoeken ze wie het meeste geld kan vragen voor spullen op tweedehandssites: mannen of vrouwen.

‘Typisch Mensen’, donderdag 18 mei 2017, 20:40 uur op EEN.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.