getrouwd

Mannen meer baat bij huwelijk dan vrouwen

Getrouwd zijn is goed voor je gezondheid en je leeft ook langer dan wanneer je single blijft. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Maar er is ook een opmerkelijk verschil. Mannen hebben meer baat bij het huwelijk dan vrouwen.

Gezondheid single M/V versus getrouwd

Vrouwen hebben namelijk nauwelijks profijt van het huwelijk. Dat terwijl mannen die hun ja-woord geven gezonder zijn dan single mannen zo blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door het University College de London School of Economics en de London School of Hygiene en Tropical Medicine. Ze tonen aan dat single mannen meer gezondheidsproblemen hebben dan single vrouwen.

Voor vrouwen geen verschil

Uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen van middelbare leeftijd die nooit getrouwd zijn geweest bijna dezelfde kans hadden op het ontwikkelen van een combinatie van diabetes, hoge bloeddruk en obesitas als getrouwde vrouwen. De gezondste vrouwen zijn tussen de 25 en 35 jaar die in het huwelijksbootje zijn gestapt en nog steeds getrouwd zijn.

Indruk maken

Uit eerder onderzoek (2011) bleek al dat single mannen meer kans hebben om ziek te worden omdat ze geen partner hebben om indruk op te maken. Mensen die samenwonend zijn maar niet getrouwd hebben volgens het onderzoek ook grote gezondheidsvoordelen. Bijzonder is dat alleen de kans op ademhalings-falen groter is dan bij gehuwde mensen.

Scheiden ongezond

Het zal geen nieuws zijn, maar scheiden heeft ook een schadelijke invloed op de toekomstige gezondheid. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen zolang ze geen nieuwe partner vinden voor een langdurige relatie. Dus singles… werk aan de winkel 馃槈 ! Het goede nieuws is dat single zijn nog altijd gezonder is dan een slechte relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien 路
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien 路
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek 路
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek 路
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa 路
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien 路
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.