getrouwd
12 June 2015

Mannen meer baat bij huwelijk dan vrouwen

Getrouwd zijn is goed voor je gezondheid en je leeft ook langer dan wanneer je single blijft. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Maar er is ook een opmerkelijk verschil. Mannen hebben meer baat bij het huwelijk dan vrouwen.

Gezondheid single M/V versus getrouwd

Vrouwen hebben namelijk nauwelijks profijt van het huwelijk. Dat terwijl mannen die hun ja-woord geven gezonder zijn dan single mannen zo blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door het University College de London School of Economics en de London School of Hygiene en Tropical Medicine. Ze tonen aan dat single mannen meer gezondheidsproblemen hebben dan single vrouwen.

Voor vrouwen geen verschil

Uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen van middelbare leeftijd die nooit getrouwd zijn geweest bijna dezelfde kans hadden op het ontwikkelen van een combinatie van diabetes, hoge bloeddruk en obesitas als getrouwde vrouwen. De gezondste vrouwen zijn tussen de 25 en 35 jaar die in het huwelijksbootje zijn gestapt en nog steeds getrouwd zijn.

Indruk maken

Uit eerder onderzoek (2011) bleek al dat single mannen meer kans hebben om ziek te worden omdat ze geen partner hebben om indruk op te maken. Mensen die samenwonend zijn maar niet getrouwd hebben volgens het onderzoek ook grote gezondheidsvoordelen. Bijzonder is dat alleen de kans op ademhalings-falen groter is dan bij gehuwde mensen.

Scheiden ongezond

Het zal geen nieuws zijn, maar scheiden heeft ook een schadelijke invloed op de toekomstige gezondheid. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen zolang ze geen nieuwe partner vinden voor een langdurige relatie. Dus singles… werk aan de winkel 😉 ! Het goede nieuws is dat single zijn nog altijd gezonder is dan een slechte relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Waarom is een kat een leuke huisgenoot?

Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen....

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie