humberto tan soul

Mannen maken zich steeds drukker om uiterlijk

Niet alleen vrouwen maken zich druk om hun uiterlijk. Ook mannen maken zich steeds vaker zorgen om hun buik, hun haar en hun figuur.

Dat meldt de Daily Mail op basis van een nieuw onderzoek. Twee derde van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze druk ondervinden om er goed uit te zien, vooral omdat er zoveel ‘perfecte’ vrouwen in de media worden afgebeeld. Ruim 60 procent van de vrouwen voelt zich dan ook onzeker over haar uiterlijk.

Vrouwen worden nog steeds vaker dan mannen op hun uiterlijk beoordeeld, maar dat is aan het veranderen, zo blijkt uit het onderzoek. Driekwart van de ondervraagde mannen denkt dat uiterlijk tegenwoordig belangrijker is voor mannen dan voor eerdere generaties.

Buik

De mannen maken zich dan ook gemiddeld drie uur per week druk over hoe ze er uit zien, omdat ze steeds vaker het gevoel hebben dat ze op hun uiterlijk worden beoordeeld. Ze maken zich vooral zorgen over hun buik (58 procent), kaalheid (19 procent) en ‘moobs’, vetophopingen op de borst (19 procent). Ook maken mannen zich zorgen om hun tanden (20 procent) en hun spieren (14 procent).

Dieet

De ondervraagde mannen zeggen bang te zijn dat hun vrienden vinden dat ze zich teveel met hun uiterlijk bezig houden. Daarom volgen ze vaak stiekem een dieet.

Wel bespreken ze hun zorgen over hun uiterlijk met hun partner en letten ze er bij het kopen van kleding op dat de kleding bij hun figuur past. Vrouwen blijken zich vooral zorgen te maken over hun gewicht, hun tanden, cellulitis, wallen onder de ogen en hun bovenarmen.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?