humberto tan soul

Mannen maken zich steeds drukker om uiterlijk

Niet alleen vrouwen maken zich druk om hun uiterlijk. Ook mannen maken zich steeds vaker zorgen om hun buik, hun haar en hun figuur.

Dat meldt de Daily Mail op basis van een nieuw onderzoek. Twee derde van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze druk ondervinden om er goed uit te zien, vooral omdat er zoveel ‘perfecte’ vrouwen in de media worden afgebeeld. Ruim 60 procent van de vrouwen voelt zich dan ook onzeker over haar uiterlijk.

Vrouwen worden nog steeds vaker dan mannen op hun uiterlijk beoordeeld, maar dat is aan het veranderen, zo blijkt uit het onderzoek. Driekwart van de ondervraagde mannen denkt dat uiterlijk tegenwoordig belangrijker is voor mannen dan voor eerdere generaties.

Buik

De mannen maken zich dan ook gemiddeld drie uur per week druk over hoe ze er uit zien, omdat ze steeds vaker het gevoel hebben dat ze op hun uiterlijk worden beoordeeld. Ze maken zich vooral zorgen over hun buik (58 procent), kaalheid (19 procent) en ‘moobs’, vetophopingen op de borst (19 procent). Ook maken mannen zich zorgen om hun tanden (20 procent) en hun spieren (14 procent).

Dieet

De ondervraagde mannen zeggen bang te zijn dat hun vrienden vinden dat ze zich teveel met hun uiterlijk bezig houden. Daarom volgen ze vaak stiekem een dieet.

Wel bespreken ze hun zorgen over hun uiterlijk met hun partner en letten ze er bij het kopen van kleding op dat de kleding bij hun figuur past. Vrouwen blijken zich vooral zorgen te maken over hun gewicht, hun tanden, cellulitis, wallen onder de ogen en hun bovenarmen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.