condoom abonnement

Mannen kopen steeds vaker XL condooms maar is dit ook nodig?

Mannen kopen steeds vaker XL-condooms, zo blijkt uit cijfers van onder meer condoomfabriek.nl en het Amerikaanse Magnum condooms. Maar is dat ook echt nodig, aangezien de penislengte niet is toegenomen doorheen de jaren? The Huffington Post lost al onze brandende vragen rond het thema op.

Een studie van condoomfabriek.nl uit 2015 wijst uit dat we steeds meer XL-condooms kopen, een groei die ook Amerikaanse XL-condoomproducent Magnum de laatste jaren heeft opgemerkt. Tussen 2001 en 2010 steeg hun verkoopt met 14%. Zijn onze penissen groter geworden, of zijn het vooral onze ego’s? Webshop condoomfabriek.nl denkt vooral dat laatste, maar voor wie twijfelt of hij een XL-exemplaar nodig heeft: drie veelvoorkomende vragen over het voorbehoedsmiddel.

Hoe groot moet je penis zijn voor een XL condoom?

Bij de meeste mannen zit de reguliere maat prima, doordat ze erg rekbaar en elastisch zijn. Maar zit een condoom te strak, krijg je het moeilijk rond, scheurt het vaak of knellen ze te hard? Dan moet je op zoek naar een langere of bredere versie van een reguliere condoom. Past de condoom niet omdat je penis langer is, of eerder breder? Die nuance is belangrijk bij de zoektocht naar het perfecte condoom. Zo heb je XL condooms die langer zijn, maar in omtrek even breed als reguliere condooms. Zoek je een bredere condoom die even lang is, moet je op zoek naar een “ruimer” XL condoom.

Hoe weet ik of ik de juiste maat draag?

Online vind je van verschillende merken maattabellen terug om de juiste maat bij hun specifiek merk te bepalen. Maar zelfs dan geldt nog: eerst uitgebreid passen is de boodschap. En nee, niet in het heetst van de strijd, maar dat doe je best op voorhand alleen thuis. Experimenteer met verschillende formaten om te weten te komen wat voor jou het beste werkt. “Een perfect condoom sluit mooi aan, maar knelt niet, en je kan het probleemoos afrollen tot de schacht van de penis,” tipt sekstherapeute Keeley Rankin. “Het moet comfortabel zitten en je tegelijkertijd ook nog voldoende gevoel en plezier bezorgen.” Sommige merken bieden testpakketten aan om met verschillende maten te experimenteren, zoals MySize.

Vinden vrouwen het belangrijk dat ik een XL-condoom draag?

Uitpakken met jouw XL-condoom staat misschien stoer, maar het is geen garantie tot succes tussen de lakens. “Niet iedereen houdt van een grote penis,” weet Rankin, “Soms heb je mannen met grote penissen die een partner hebben die een kleinere preferereert en omgekeerd. Je condoommaat is niks om je over te schamen.” Een XL-formaat kopen voor je ego, dat ten slotte afglijdt en het risico op soa’s en zwangerschappen vergroot? Dat is een stuk gênanter (en gevaarlijker) dan opbiechten dat jij een XS-condoom draagt. Het komt er op aan zelf te weten te komen welk condoom het beste bij jou past, en voorbereid te zijn door dat exemplaar op zak te hebben.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.