stapmaatjes gezocht

Mannen het haasje?

Na decennia waarin politici probeerden vrouwen te verheffen, is het nu de beurt aan mannen. De Europese Unie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland hebben een wetenschappelijk rapport opgesteld over de rol van mannen in de samenleving.

Feminiene

Belangrijkste conclusie die naar voren komt in het onderzoek is dat in alle landen van Europa  jongens het slechter doen dan meisjes op school. Als oorzaak wordt het ‘feminiene’ onderwijssysteem genoemd.

Minder recht

Daarnaast wordt duidelijk dat mannen meer bloot staan aan geweld en dat ze krijgen in geval van scheiding veel minder rechten krijgen als het om hun kinderen gaat. Dit zijn enkele feiten die aan het licht kwamen tijdens het onderzoek dat door het Kilden Instituut uit Noorwegen uitgevoerd werd.

Liefdevolle verzorger

De onderzoekers constateerden in noordelijk en westelijk Europa een grote wens van mannen om meer bij hun gezinnen te worden betrokken. De rol van mannen verschuift in die landen van ‘kostwinner’ naar ‘liefdevolle verzorger’, zo constateert het rapport.  In oostelijk Europa verzetten mannen zich juist tegen die nieuwe rol. Het opnemen van een pappadag door pioniers wordt bespot.

Meer gelijkheid tussen seksen

De onderzoekers pleiten voor meer gelijkheid tussen de seksen. Ze willen dat de EU wetten en regels aanneemt die alle werkgevers in Europa verplichten om mannen meer ruimte te geven voor zorgtaken. Er wordt verwezen naar onderzoek waaruit blijkt dat  mannen met een minder traditionele rol gezonder zijn. Ook zouden dergelijke kerels minder vaak zelfmoord plegen.

Bron: Ceome

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.