stapmaatjes gezocht

Mannen het haasje?

Na decennia waarin politici probeerden vrouwen te verheffen, is het nu de beurt aan mannen. De Europese Unie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland hebben een wetenschappelijk rapport opgesteld over de rol van mannen in de samenleving.

Feminiene

Belangrijkste conclusie die naar voren komt in het onderzoek is dat in alle landen van Europa  jongens het slechter doen dan meisjes op school. Als oorzaak wordt het ‘feminiene’ onderwijssysteem genoemd.

Minder recht

Daarnaast wordt duidelijk dat mannen meer bloot staan aan geweld en dat ze krijgen in geval van scheiding veel minder rechten krijgen als het om hun kinderen gaat. Dit zijn enkele feiten die aan het licht kwamen tijdens het onderzoek dat door het Kilden Instituut uit Noorwegen uitgevoerd werd.

Liefdevolle verzorger

De onderzoekers constateerden in noordelijk en westelijk Europa een grote wens van mannen om meer bij hun gezinnen te worden betrokken. De rol van mannen verschuift in die landen van ‘kostwinner’ naar ‘liefdevolle verzorger’, zo constateert het rapport.  In oostelijk Europa verzetten mannen zich juist tegen die nieuwe rol. Het opnemen van een pappadag door pioniers wordt bespot.

Meer gelijkheid tussen seksen

De onderzoekers pleiten voor meer gelijkheid tussen de seksen. Ze willen dat de EU wetten en regels aanneemt die alle werkgevers in Europa verplichten om mannen meer ruimte te geven voor zorgtaken. Er wordt verwezen naar onderzoek waaruit blijkt dat  mannen met een minder traditionele rol gezonder zijn. Ook zouden dergelijke kerels minder vaak zelfmoord plegen.

Bron: Ceome

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.