soloreizen

Mannen hebben meeste vertrouwen in slagen vakantieliefde

Wij Nederlanders gaan voornamelijk op vakantie om lekker te genieten. Van het weer, strand, de prachtige cultuur of het lekkere eten. Het opdoen van nieuwe contacten of het vinden van een nieuwe liefde is voor de helft van ons ook belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van TWOO onder 4000 mensen uit 15 landen.

Vriendschap

Ondanks ons ‘brutale’ voorkomen blijken wij Nederlanders het minst sociaal van alle Europeanen. Voor 60 procent van alle vakantiegangers is het ontmoeten van nieuwe mensen van secundair belang. Slechts 15% zoekt echt actief naar nieuwe vriendschappen.

Van alle reizigers sluit 42% nieuwe vriendschappen op vakantie. Het gaat dan wel voornamelijk om oppervlakkige contacten. Ruim de helft van hen houdt na de vakantie nog contact via internet en 7% laat gewoon niets meer van zich horen.

Liefde

Italianen blijken het meest actief te zijn als het om de liefde gaat. 18% heeft namelijk 3 tot 5 vakantieliefdes gehad. De hoop dat een vakantieliefde na afloop ook wordt omgezet in een relatie in het gewone leven leeft het meest bij de mannen. Van hen hoopt 36% dat er een serieuzer relatie uit voortkomt. Vrouwen zijn met 27% ietwat reëler in hun verwachtingen.

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?