soloreizen

Mannen hebben meeste vertrouwen in slagen vakantieliefde

Wij Nederlanders gaan voornamelijk op vakantie om lekker te genieten. Van het weer, strand, de prachtige cultuur of het lekkere eten. Het opdoen van nieuwe contacten of het vinden van een nieuwe liefde is voor de helft van ons ook belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van TWOO onder 4000 mensen uit 15 landen.

Vriendschap

Ondanks ons ‘brutale’ voorkomen blijken wij Nederlanders het minst sociaal van alle Europeanen. Voor 60 procent van alle vakantiegangers is het ontmoeten van nieuwe mensen van secundair belang. Slechts 15% zoekt echt actief naar nieuwe vriendschappen.

Van alle reizigers sluit 42% nieuwe vriendschappen op vakantie. Het gaat dan wel voornamelijk om oppervlakkige contacten. Ruim de helft van hen houdt na de vakantie nog contact via internet en 7% laat gewoon niets meer van zich horen.

Liefde

Italianen blijken het meest actief te zijn als het om de liefde gaat. 18% heeft namelijk 3 tot 5 vakantieliefdes gehad. De hoop dat een vakantieliefde na afloop ook wordt omgezet in een relatie in het gewone leven leeft het meest bij de mannen. Van hen hoopt 36% dat er een serieuzer relatie uit voortkomt. Vrouwen zijn met 27% ietwat reëler in hun verwachtingen.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!