penislengte en borst grootte

Mannen gezonder zonder onderbroek

De onderbroeken mode voor de man heeft de laatste jaren niet stil gezeten. Maar een onderbroek is meer dan een kledingstuk. Een onderbroek blijkt namelijk invloed te hebben op de gezondheid van de man. Dus het is niet enkel een mode keuze, maar ook bepalend voor je gezondheid. Bedenk dat de volgende keer wanneer je als man je onderbroeken koopt of wanneer je als vrouw een sexy onderbroek aan je man cadeau wil geven. 

Slip, boxershort of naakt?

Uit onderzoek dat uitgevoerd is in Groot Brittannië zijn de uitvoerende professoren ervan overtuigd dat het zeker meer is dan een modieus kledingstuk. Het type ondergoed dat een man draagt, heeft een grote invloed op zijn gezondheid. Een strakke slip, een losse boxer of helemaal naakt? Uit hun onderzoek blijkt dat de stof van de onderbroek een belangrijke invloed heeft op de gezondheid van een man.

Stof bij voorkeur absorberend

Polyester is uit den boze. Weinig absorberende stoffen zoals zijde, lycra en nylon doen daarnaast een man harder zweten, wat kan leiden tot schimmels, eczeem en andere huidinfecties. “We raden mannen altijd aan om te kiezen voor een onderbroek gemaakt van absorberende stoffen zoals katoen”, zegt dermatoloog Allan Friedmann.

Los of strak?

Verder heeft het type onderbroek een invloed op pijn die een man ervaart. Lossere boxers verlichten de druk op testikels, maar strakkere onderbroeken zorgen voor minder beweging en dus ook dat de testikels minder moeten incasseren. Wat is het beste, eerder los of strak? Volgens professor Allan Pacey mag een onderbroek niet te los zitten. “Als testikels tegen elkaar worden geklopt, kan dat veel pijn doen.” Te strak is ook niet goed. “Dan wordt alles platgedrukt en dat is niet gezond”, zegt uroloog Zaki Almallah.

Elke dag een verse onderbroek

Vooral voor vruchtbaarheid speelt het type onderbroek een belangrijke rol. “Mannen die strakkere onderbroeken dragen hebben een lagere concentratie sperma vergeleken met mannen die lossere boxers dragen. Een lossere onderbroek is een goedkope manier om vruchtbaar te zijn en te blijven”, stelt professor Christoper Eden. Hij wijst er ook op dat een man elke dag een verse onderbroek moet aantrekken. Dezelfde onderbroek enkele dagen dragen verhoogt de kans op schimmelinfecties.

Nood aan steun

Misschien moeten mannen gewoon geen onderbroek dragen? “Geen onderbroek dragen reduceert de kans op huidinfecties en verhoogt de vruchtbaarheid. Schotse mannen doen het op vlak van testiculaire gezondheid zeer goed. Maar mannen hebben anderzijds ook nood aan steun en rechtstreekse contact met een broek, zeker een jeans, kan pijnlijk zijn. De meesten kiezen daarom toch gewoon voor een onderbroek”, aldus Eden.

Naakt is goed

Eden heeft tot slot nog een belangrijke tip. Als je overdag liever wel een onderbroek draagt, laat je best ‘s nachts je onderbroek en broek uit. Naakt slapen zorgt ervoor dat de schaamstreek kan ademen en koel blijft, wat positief is voor de vruchtbaarheid. Naakt slapen is daarnaast bewezen goed te zijn voor je relatie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!