mislukte date

Mannen geven meer geld uit dan vrouwen voor goede eerste indruk

Mannen geven meer geld uit voorafgaand aan een eerste afspraakje dan vrouwen. Zo gaan ze vaker naar de kapper, kopen ze geregeld een nieuwe aftershave en nemen ze een klein cadeautje mee voor de dame in kwestie. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 1150 singles ondervroeg naar hun uitgavepatroon voor een eerste date.

Budget date

De single vrouw is doorgaans nogal zuinig. Slechts 8 procent gaat met een date in het vooruitzicht shoppen voor een nieuwe kleding en een nog kleiner percentage brengt een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialiste. Ruim een kwart van hen geeft minder dan 20 euro uit. Een kleinigheidje meenemen voor de man in kwestie zien de meeste dames ook niet zitten. Slechts 2 procent doet dit. De enige uitschieter van de single vrouw is lingerie. 12 procent zegt altijd nieuw ondergoed aan te schaffen voorafgaand aan een date.

Eerste indruk

De single man lijkt zicht iets meer te bekommeren om zijn eerste indruk geeft daar ook meer geld aan uit. Ongeveer 16 procent brengt voor het moment suprême een bezoekje aan de kapper, 10 procent koopt een nieuwe aftershave en 9 procent gaat voor zichzelf nieuwe kleding shoppen. Ook een klein cadeautje voor de dame ontbreekt veelal niet. Een kwart van de heren zegt meestal tussen de 20 en 40 euro te spenderen voorafgaand aan de date. Aan nieuw ondergoed hecht de single man veel minder waarde. Slechts 2 procent koopt een nieuwe slip of boxer.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.