liefde maakt zoet

Mannen gelukkiger en gezonder dan vrouwen

Mannen zijn over het algemeen gezonder dan vrouwen. Ze zijn ook gelukkiger over hun gewicht, hun figuur, hun uiterlijk en hoe ze overkomen bij anderen. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend volwassen mannen en vrouwen, zo meldt Female First.  

Vrouwen blijken zich meer druk te maken over de indruk die ze op andere mensen maken. Ze proberen ook vaker dan mannen verschillende diëten uit. Van de ondervraagde mannen zegt 60 procent dat hij één keer per maand last heeft van stress. Van de vrouwen zegt 60 procent minstens één keer per week last van stress te hebben. Ruim 70 procent van de mannen zegt zelden of nooit depressief te zijn. Van de vrouwen is 50 procent minstens één keer per maand somber.

Hoofdpijn

Iets meer dan de helft van de mannen heeft één keer per week moeite om in slaap te vallen. Van de vrouwen is dit 60 procent.  Mannen hebben ook minder vaak hoofdpijn. De helft van de ondervraagde mannen zegt zelden of nooit hoofdpijn te hebben, van de ondervraagde vrouwen heeft 64 procent minstens één keer per maand er last van.  Ruim 70 procent van de mannen heeft één keer per maand last van een opgeblazen gevoel, bijna de helft van de vrouwen heeft er wekelijks of zelfs dagelijks last van.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.