mannen nieuwe relatie

Mannen gelukkiger door helpen in huis

Mannen voelen zich gelukkiger als ze evenveel in huis doen als hun vrouw. Zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Cambridge. Uit de studie, die werd gedaan in zeven Europese landen, waaronder Nederland, bleek dat mannen graag meewerken in huis.

Mannen & huishoudelijk werk

De onderzoekers waren verbaasd over de uitkomst van het onderzoek. Zij hadden verwacht dat mannen ongelukkiger zouden zijn als ze meer in huis moesten doen omdat zij moeite zouden hebben met de balans vinden tussen werk en de zaken thuis.

“Mannen voelen zich ongemakkelijk als vrouwen meer doen in huis”, aldus het onderzoek. “Vroeger deden vrouwen het huishouden, tegenwoordig werken zij ook. Mannen zien dat vrouwen die balans kunnen vinden en willen dat zelf ook kunnen.”

Vrouwen zouden daarnaast steeds vaker duidelijk maken dat ze willen dat mannen meehelpen in huis. “Vrouwen willen geen luie mannen en dat laten ze weten.”

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!